2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

SOLID RACING TEAM

Székesfehérvár Rallye 2014, 2014. június 13-15.
Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type-R

Minden várakozást, titkon remélt vágyat felülmúlt a Kondella Péter – Szilassy Arnold duó Székesfehérvár Rallyen való szereplése. A SOLID Racing Team alakulata a hétvégi versenyen debütált a rallye2 mezőnyében. A másodosztálybeli bemutatkozáson felül ez a futam azért is volt fontos a párosnak, mert a székesfehérvári navigátor hazai közönség előtt autózhatott. Kondelláék végül az N csoport és az N/3 kategória győzelme mellett egy ezüstéremnek is örülhettek az abszolút értékelésben.

Kondella Péter: A vártaknál sokkal jobban sikerült a rallye2 mezőnyében való debütálásunk, a Székesfehérvár Rallyen. Megnyertük az N csoportot és az N/3 kategóriát, s emellett az abszolút értékelés 2. pozícióját is megszereztük – csak Berényi Lászlóék A-s Hondája előzött meg bennünket, de úgy gondolom, mögöttük végezni nem szégyen. Hatalmas öröm volt ez számunkra, hiszen nekünk az elsődleges célunk az volt, hogy benne legyünk a TOP10-ben. Ennél szebb eredményt nem is kérhettünk volna…
A verseny összességében nagyon tetszett, igazán pörgős volt. Az első kört mindössze egy hibával abszolváltuk, s ezt a jó formát a második menetre is meg tudtuk őrizni. Következő megmérettetés számunkra az augusztusi Baranya Kupa lesz, ahol ugyanezt a formánkat szeretnénk hozni. A fehérvári futamon már új, Pirelli abroncsokkal álltunk rajthoz, amelyhez kapcsolódóan a reményeink beigazolódtak. Ugyanakkor tudjuk, érezzük azt, hogy még mindig van olyan, amin javítanunk, változtatnunk kell. Elértünk egy jó szintet, de ezt megtartani és fejlődni még nagyobb feladat lesz, amihez a következő lehetőséget a komlói derbi fogja nyújtani.

Szilassy Arnold: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen kezd beérni a munkánk gyümölcse. Nem tettünk magunkra terhet a futam előtt, ezáltal felszabadultan, jó szájízzel, és megfelelő tempóban haladtunk a cél felé. A hétvégét jól kontrollálva, mindössze egyetlen egy hibával teljesítettük. A verseny végén konstatáltuk Petivel, hogy nem volt hiba a pályák felírásában sem. Az új gumik jól vizsgáztak, maximálisan meg tudtunk bízni bennük. Az első méterektől éreztük a különbséget az előzőekben használt típusoktól, ami pozitívan hatott ránk.
Eddig úgy fest, hogy a jó ösvényen haladunk. Kezdenek összeállni a dolgok, s egyre precízebbek leszünk. Az előző tesztversenyünkhöz képest itt már bátrabban, az autót jobban kihasználva versenyeztünk. Összességben a hétvégére beírtam egy ötöst az ellenőrzőnkbe! Az augusztusi Baranya Kupán pedig még ennél is nagyobb elánnal támadunk majd!


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum