2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Sikerrel debütált a cyclocross Miskolcon

A borsodi megyeszékhely, ezen belül a Miskolci Egyetem Sportközpontja december 17-én először adott otthont cyclocross kerékpárversenynek. Az I. Decathlon Borsodcross névre keresztelt viadal az idei Magyar-kupa sorozat hatodik futama volt, melyen 172 sportember mérette meg magát.

A rendezvény szervezője a Herman Ottó Tudományos Közhasznú Egyesület volt, névadóként pedig a Decathlon Miskolc Sportáruház vállalt támogatói szerepet az esemény létrehozásából.

Ezüst vasárnapon szerencsére kedvező időjárás fogadta az ország számos pontjáról idelátogató kerékpárosokat és szurkolókat, hiszen 3-4 Celsius-fok és az egyre jobban tisztuló égbolt jellemezte a körülményeket.  Az előző napi kitartó esőzés azonban megtette a hatását, kifejezetten saras versenyre számíthattak a Dovák Dávid vezetette szervezők.

A pálya „kitűzői” a vonalvezetés kialakításakor sok meredek, füves rézsűt, letörést  is „megtaláltak”, melyeket , gyors aszfaltos szakaszokkal kombináltak,  így igazán izgalmas, kihívásokat bőven tartogató nyomvonal várta mind az öt rajt indulóit.

Összesen 172 regisztrált induló állt rajtvonalhoz, akik közül 143-an be is fejezték futamukat. Talán a legnagyobb figyelem a második és ötödik rajtot követte. Előbbiben Vas Balázs aratott megállíthatatlan rajt-cél győzelmet, testvére Vas Kata Blanka pedig a sokszoros magyar bajnok Benkó Barbara orra elől halászta el az aranyat a hölgyek versenyében.
A délután két órakor rajtoló Elit futamban a regnáló magyar bajnok, Búr Zsolt ünnepelt fölényes győzelmet Buruczki Szilárd és Rózsa Balázs előtt. Búrnak ez volt szezonbeli első Magyar- kupa indulása, eddig külföldi viadalokon vett részt.

A visszajelzések alapján kifejezetten élvezetes, látványos és nehéz pálya volt a miskolci. Mivel mindenki – versenyzők, nézők és a rendezők is – rendkívül kellemes emlékekkel távoztak a borsodi megyeszékhelyről, remélhetően 2018-ban folytatása következik!

Az I. Decathlon Borsodcross további kiemelt támogatói voltak: Rockwell Klub, Dr.Park, Ethicsport, Miskolci Egyetemi Sportközpont.

(Az eredményeket a https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek  míg  Molnár Tibor fotóit  a  https://drive.google.com/drive/folders/1F92Bq15SO3pbo3dO7bFdG9IGZd4fDD5a
linken lehet megtekinteni.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek