2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sikerrel debütálna Szőke Ákos az új csapatában

Sikerrel debütálna Szőke Ákos az új csapatában

SOLID RACING TEAM – Gyorsulási Futam, Taszár
Szőke Ákos – BMW E30

Május 1-jén második állomásához érkezik meg az Országos Gymkhana Bajnokság. A Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show után, a Taszári Repülőtéren rendezik meg a Gyorsulási Futamot. A somogyi viadalról most sem hiányozhat Szőke Ákos, aki ezúttal már a Pro kategóriában méri össze tehetségét ellenfeleivel. Habár a váci pilóta szinte hazajár Taszárra, mégis egyfajta debütálás lesz neki a csütörtöki verseny, hiszen ez lesz az első közös projektje új csapatával, a Solid Racing Team-mel.

Szőke Ákos: Félig-meddig debütálás lesz számomra a május 1-jei, taszári Gyorsulási Futam. Habár többször álltam már rajthoz ezen a rendezvényen, és idén sem először koptatom majd a gumit versenyhelyzetben, ez lesz az első alkalom, hogy együtt dolgozok új csapatommal, a Solid Racing Team-mel.
A március 21-23-ai AMTS-n már az új szabályok szerint mértük össze erőinket az ellenfelekkel, Pro kategóriában. Sok új pályaelem és feladat várt ránk, amivel első körben nem nagyon tudtunk mit kezdeni, így felborult a sorrend, felcserélődtek a szerepek – akik eddig elöl voltak, most hátra kerültek, és fordítva. Taszáron azonban már nem fogjuk olyan könnyen adni magunkat!
A somogyi futamot különösen kedvelem – annak ellenére, hogy igen messze van tőlünk, Váctól –, mert sokkal felszabadultabb a légkör, mint a többi versenyen és itt van a legtöbb lehetőségünk arra, hogy autózzunk. Természetesen most is az első hely lenne a cél, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgom ennek elérésében – nagyon sok ügyes pilóta van, nagyon jó autókkal, akik biztos feladják majd a leckét. A BMW teljes harci díszben áll a megmérettetés előtt – minden apró hibát kiküszöböltünk rajta, ami a múltkori versenyen előjött, és egy kicsit tekertünk is a teljesítményén. A tesztek eddig minket igazoltak, meglátjuk majd, hogy az éles bevetésen hogy fog működni a technika.
Bízom benne, hogy Taszáron sikerül elérnem a célomat, és ezzel megalapozhatom a közös, sikeres együttműködést a Solid Racing Team csapatával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek