2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Sikeresen debütált az új Peugeot 208 R2

KLAUS Motorsport – Stefani Baranya Kupa 2015
Klausz Kristóf – Kecskeméti Balázs, Peugeot 208 R2

Versenykörülmények között tesztelte Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs az új Peugeot 208 R2-t. A kocsi a Baranya Kupán mutatkozott be a nagyközönségnek, ráadásul sikerrel. A duó száraz és esős körülmények között is kipróbálhatta az autón a beállításokat, s így is, körről körre gyorsulva, az M2 kategória 2. helyére kormányozták be a Peugeot-t. A komlói futam után azonban nincs sok ideje a párosnak pihenésre, augusztus 5-én már utaznak is tovább Ausztriába, hiszen a hétvégén a helyi bajnokság következő futamán, a Weiz Rallyn állnak rajthoz.  

Klausz Kristóf: Nagyon vártam, hogy ismét a Mecsekben versenyezhessek, hiszen klasszikus pályák vannak az ország ezen részén, amiket valamennyire már ismerek is. Balázs segítségére természetesen így is nagy szükségem volt, ráadásul ő hazai pályán versenyzett, ami plusz löketet adott nekünk egy jó hangulatú autózáshoz. A Baranya Kupára csak azt a célt tűztünk ki magunk elé, hogy találjuk meg az új Peugeot 208 R2 versenyautónkhoz a legjobb beállításokat és minél jobban vegyük fel a ritmust az augusztus végi Barum Rally előtt. A teszt mellett azért bennünk volt az is, hogy szép eredményt érjünk el a hétvégi futamon, s úgy érzem, ezt teljesíteni is tudtuk. Stabilan autóztunk, és körről körre javítani tudtunk az időeredményeinken. Egyedül egy BMW végzett előttünk az M2 kategóriában, amit kétszer nagyobb motor hajt, mint a mi Peugeot-nkat. Az eredménnyel, valamint a sikeres tréninggel, így abszolút meg vagyok elégedve.
Augusztus 5-én, szerdán már utazunk is tovább, hiszen folytatódik az osztrák bajnokság, aminek a következő állomása a Weiz Rally lesz. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen úgy utazunk a verseny helyszínére, hogy korábban már volt alkalmunk ezeken a pályákon autózni. Izgalmas küzdelmekre számítok, hiszen 44 páros indul majd velünk együtt a kétkerék-meghajtásúak kategóriájában. Tavaly jó eredményt értünk itt el, ezért bizakodva várom a mostani futamot, remélem, hogy minél gyorsabbak és sikeresebbek leszünk. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Peugeot-ról milyen gyorsan tudok majd átállni a Renaultra. Az osztrák bajnokság 2WD értékelésében jelenleg a 3. helyen állunk, bízom benne, hogy a hétvége után előrébb tudunk majd lépni a pontállásban.

Kecskeméti Balázs: Tanulságos versenyen vagyunk túl. Az új Peugeot harcra kész állapotba került, ezért a Baranya Kupát annak vetettük alá, hogy minél több beállítást kipróbálhassunk rajta, ismerkedhessünk a technikával. Nem is az volt a kérdés, melyik a jó variáció, hiszen egyik beállítás jobbnak bizonyult, mint a másik, folyamatos sikerélményünk volt a kocsival. Igazán jó tempót tudtunk autózni, körről körre javítottunk az eredményeinken, s végül a kategóriánk második helyén intettek le bennünket. Igaz, 2011-től minden évben kategóriagyőzelmet szereztem az aktuális pilótámmal a Baranya Kupán, de ennek a második helynek ugyanúgy örülök, mintha első lenne, hiszen rengeteg tapasztalattal is párosult, amit a későbbi, éles futamok során majd kamatoztathatunk.
A hétvégén már rögtön bizonyíthatjuk is ezt, hiszen ismét Ausztriában állunk majd rajthoz a helyi bajnokságban. 175 versenykilométer és 44 kétkerekes kategóriatárs vár majd ránk a futamon, így biztos, hogy egy küzdelmes és izgalmas verseny elébe nézünk.

Fotó:Kacsándi Norbert

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum