2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Se láz, se eső nem állította meg Tassi Attilát

Se láz, se eső nem állította meg Tassi Attilát

Lezajlott a TCR Europe 2018-as szezonjának első versenyhétvégéje és Tassi Attila ismét bravúrosat ment. A fiatal tehetség a hétvégére megbetegedett és az időmérőkön sem sikerült jó helyezést elérnie, de ezzel még nem ért véget a nehézségek sora; az első futamon ugyanis defektet kapott, de a második versenyre összeszedte magát és 11 helyet előzve 6. lett.

Borongós hétvégének néztek elébe a túraautó-Európa bajnokság versenyzői; a szezon első futamának otthont adó Franciaországban ugyanis végig borult volt az égbolt a múlt hétvégén. Ezúttal a Paul Ricard versenypályán izgulhattunk Tassi Attiláért, aki még ki sem heverte a WTCR hungaroringi futamát, máris újabb kihívások elé nézett. Csak hogy még nehezebb dolga legyen, a verseny kezdetére megbetegedett, így a pénteki szabadedzéseken lázasan állt a pályára.

A szombati időmérő edzésre már javult az állapota és jó időt is ment, ám pályaelhagyás miatt elvették a legjobb körét, ezért a 17. helyről indulhatott a délutáni első futamon. Fantasztikus rajt után már az első körben a 10. helyért küzdött, amikor összeütközött versenytársával és megsérült a bal első kereke. A következő körben ennek következtében defektet kapott és így nem tudta befejezni a versenyt.

A vasárnapi futamon ismét a 17. helyről kezdte meg a versenyt és a 2. körben már a 10. helyen állt, amikor közbe szólt az eső és belengették a piros zászlót. Miután újra indult a futam, Tassi sokkal gyorsabbnak bizonyult, mint azelőtt – tempójával a 6. helyig jutott és az utolsó körben övé volt a leggyorsabb kör.

Tassi csapattársa, Josh Files az időmérőn jól szerepelt – az 5. helyről rajtolva a 4. helyen zárta az első versenyt. A fordított rajt miatt a 6. helyről indulhatott a második futamon, ahol egyből a 2. helyre került, azonban az eső és a piros zászló miatt hátra került a sorban, végül 12. helyen fejezte be a versenyt.

Ezzel a teljesítménnyel Attika jelenleg a 8. helyen áll az egyéni versenyben, Josh az 5., csapatuk, a HELL ENERGY Racing with KCMG jelenleg az 5.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek