2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Sajgó László az úszók vezetőedzője

A Miskolc Városi Sportiskola úszó-szakosztályában történt feladatmegosztásból adódóan május 1-től egy fiatal, elhivatott és agilis tréner, Sajgó László látja el a vezetőedzői feladatokat.

Illyés Miklós, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője     a vezetőedzői és szakosztályvezetői státusz szétválása okán bízta meg május 1-i dátummal Sajgó Lászlót, hogy felügyelje és fogja össze az úszó-szakemberek tevékenységét. A szakosztályvezetői feladatokat a jövőben is Hölcz Péter szakedző látja el, aki eddig ezzel párhuzamosan  a vezetőedzői munkát is gyakorolta.
Sajgó László 6 éve, még a Nyíregyházi Főiskola testnevelés-edzői szakos hallgatójaként kezdte tevékenységét az úszósportban. Gyula Sándor főiskolai docens emelte ki a hallgatók sorából, mellette pallérozódott 2016-ig, amikor is elfogadta a Miskolc Városi Sportiskola invitálását, hogy itt folytassa pályafutását. A szüleivel addig Hernádkakon élő tréner nem sokkal később Miskolcra költözött, hogy minden idegszálával hivatására tudjon koncentrálni.
A mindössze 25 esztendős, rendkívül céltudatos és motivált, sportága iránti alázattal viseltető, magát folyamatosan képző fiatal szakember tanítványai eddig mintegy 30 magyar bajnoki érmet, köztük tíz aranyat nyertek. Az eddigi legsikeresebb, Vécsei Réka ifjúsági Eb-ezüstérmes lett a magyar váltóval, egyéniben pedig az ötödik helyen végzett a 100 m mell fináléjában, illetve három ezüstöt vehetett át az Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF). Réka volt az, aki tavaly, 15 évesen kétszer is legyőzte a debreceni felnőtt országos bajnokságon a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát.  
–    Mindenek előtt szeretném megköszönni a Miskolc Városi Sportiskola vezetésének bizalmát, mindent elkövetek majd azért, hogy megszolgáljam azt! – fogalmazott Sajgó László. –  Meggyőződésem, hogy a jelenlegi kollégákkal, akik személyében kiváló szakembereket és nagyon jó embereket ismertem meg, a jövőben még eredményesebben fogunk együtt dolgozni. Közös munkánk során meg kell találnunk azokat a kompromisszumokat, melyek tovább lendítik a miskolci úszósportot. Mindenképpen erősíteni szeretném a Diósgyőri Tanuszodában és a Kemény Dénes Városi Sportuszodában tevékenykedő kollégák közötti kapcsolatot, szorosabbra fűzve együttműködésünket.  Remélem, hogy új pozícióm betöltésével, az ezzel járó munkámmal nagyban tudom segíteni Hölcz Péter szakosztályvezető, a Magyar Úszó Szövetség régióvezetője, illetve az MVSI úszószakembereinek sikerességét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…