2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rekordkísérlet, sport és könnyűzene az 5. Kolorfesztiválon

Rekordkísérlet, sport és könnyűzene az 5. Kolorfesztiválon

24 órás tollaslabda rekordkísérlet, az aggteleki Hegy- és Sziklamászó Fesztivál, valamint könnyűzenei programok színesítették az 5. Kolorfesztivál 12. napját.

Augusztus 10-13. között rendezi meg Aggtelek Kupa néven 44. alkalommal a Hegy- és Sziklamászó Fesztivált az 5. Kolorfesztivál kísérőrendezvényeként a Perem Sziklamászó Egyesület. Az esemény alatt a szervezők Aggtelek összes mászható sziklafelületét beépítették a hegymászóknak, így 5 szektorban közel 1000 négyzetméter, mintegy 30 úttal várja a sport szerelmeseit. A négy nap alatt közel negyven óra áll a versenyzők rendelkezésre a pontgyűjtéshez, emellett pedig különböző vetélkedőket is szerveztek a résztvevőknek. A négynapos program vasárnap zárul.  

Délelőtt 10 órakor elrajtolt a 24 órás tollaslabdázás, vagyis az idei Kolor-rekordkísérlet. A nem mindennapi programmal kapcsolatban Sável Marianna szervező elmondta, baráti társasággal rendszeresen járnak tollasozni, illetve a közös játékon túl céljuk a sport  népszerűsítése.
– Idén támadt az ötletünk, hogy egy ilyen rekordkísérlettel csatlakoznánk a Kolorfesztivál programjaihoz, és nagy-nagy örömünkre mind a munkahelyünk, a BorsodChem Zrt., mind Kazincbarcika önkormányzata, mind pedig a Kolorfesztivál szervezői mellénk álltak, így valósulhatott meg ilyen színvonalas körülmények között, az Irinyi tornacsarnokban ez a rendezvény – mondta Sável Marianna.
A szervező hozzátette: a rekordkísérlet meglehetősen szabadfogású, hiszen mindössze annyi a kikötés, hogy 24 órán keresztül legalább ketten tollasozzanak a csarnokban. Várhatóan azonban ennél jóval többen játszanak majd, és vesznek részt a rekordkísérletben, hiszen előzetesen is közel 50-en jelentkeztek, valamint a helyszínen is sokan érdeklődtek, be lehet-e még kapcsolódni a megmérettetésbe. A rekorderekkel együtt játszottak többek között a városvezetők: Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is. Az, hogy sikerült-e a rekord, vasárnap délelőtt 10 órakor derül ki. A kísérletet folyamatosan figyelemmel kíséri a Magyar Rekordok Szövetségének munkatársa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek