2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rekord-mezőny várható a Barátság Maratonon

Rekord-mezőny várható a Barátság Maratonon

Óvodásoktól nyugdíjasokig mindenki találhat megfelelő távot magának az október 26-án, vasárnap a borsodi megyeszékhely központjában megrendezendő Miskolci Barátság Maraton-2014 elnevezésű  futófesztiválon. Az ötszáznál több  előnevező részvételi rekordot sejtet.

Miskolc MJV Önkormányzata idén is felkarolta a rendező „Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány” és a társrendező Marathon Club SE által életre hívandó eseményt. Ennek köszönhetően a tavalyi nagy sikerű debütálás után, ismét  a Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) elől rajtolva búcsúztathatják az idei futószezont az amatőr és igazolt sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok.
Nevezésre és az előnevezők számára a rajtszámok, pólók átvételére október 25-én, szombaton 15-18 óra, majd a versenynapján, október 26-án, vasárnap 7-10 óra között van lehetőség a sportcsarnok előtti téren, illetve a népkerti intézmény előterében.
A Generali Aréna előtt kijelölt versenyközpontból négy egyéni (42,1 km; 21 km, 10,5 km, 5,27 km, és egy váltó (félmaraton; 4×5,27 km) szám résztvevői kezdhetik majd meg a kilométerek gyűjtését. Itt kell megemlítenünk, hogy a maratoni szám szintideje 5 óra 30 perc, ami azért fontos, mert ezt követően, 16 órától feloldják az útlezárásokat!  
A verseny hivatalos időmérője az EvoChip Hungary Kft. A chipek használatáért 1000 forintos kauciót kell fizetni, melyet természetesen a chipek leadásakor visszakapnak a sportolók.
Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 10 órától a DECATHLON-gyermekfutamokkal kedveskednek a Népkertben a házigazdák. A három kategóriába sorolt (6 éves korig, 7-11 évesek, 12-14 évesek) leányok és fiúk a Népkertben teljesíthetik a 600, illetve 1100 méteres távot. Nevezni 8 órától lehet a helyszínen.
A verseny fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc MJV polgármestere. A védnökséget Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagja, dr. Vereckei Csaba, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Bogyay Ferenc, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság vezetője, Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere, Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója, Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Szaniszló Sándor, a B.-A.-Z. Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnöke, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Sportlétesítményeinek vezetője és Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója vállalta el.    
Forgalomkorlátozások
A verseny napján, az 5,27 km-es körpálya útvonalán-  Görgey Artúr út (rajt) – Corvin út – Uitz Béla út – Rákóczi út – Petőfi út – Dajka Gábor út- Széchenyi út – Déryné utca – Palóczi utca – Horváth Lajos út – Szentpáli utca – Corvin út – Dankó Pista út – Király úti járda – Budai József út – Görgey Artúr út (cél) –  7.30-16 óra között részleges, vagy teljes útlezárásokra, forgalomelterelésre, forgalomlassításra kell számítani. A kiváló együttműködést tanúsító partnerek (Miskolc MJV Önkormányzata, Miskolc Városi Rendőrkapitányság, Miskolci Önkormányzati Rendészet, MVK Zrt., Városgazda Kft.) munkatársai és a rendezők  ezt követően feloldják a teljes és részleges útlezárásokat, forgalomkorlátozásokat!   
Az útvonalakon érintett lakosságtól és az autósoktól ezúttal is elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért –fogalmazott Katona Ferenc önkormányzati képviselő, a Szervező Bizottság elnöke. – A rendezők, közreműködők példás összefogása mellett a lakosság megértésére, türelmére is nélkülözhetetlen szükség van, ahhoz, hogy egy sikeres rendezvénnyel tovább öregbíthessük Miskolc jó hírét és ebben az évben sikerrel vegyünk részt a nagy hazai utcai futóversenyek körforgásában!
A pálya térképe megtekinthető a http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2349252We’ll  internetes oldalon.

További információt a steveszucs@gmail.com e-mail címen, vagy a 30-7212-403-as telefonszámon lehet kérni, vagy a www.hegyimaraton.hu  honlapon lehet olvasni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…