2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Próbálok majd gyorsan menni!

Peugeot 208 R4-es versenyautóval vágtak neki a 26. HELL Miskolc Ralinak a Juhász Tesók.

Juhász Csaba – Juhász István
Juhász Média Kft – Renault Clio R3T
Q8Oils Eger Rally – 2020.09.05-06.

Interjú Juhász Csabival, a pilótával a Miskolc rali után, az Eger rali előtt.

Először pénteken a Népkerti Salakmotor Stadionban csapattál. Tizennégyen voltatok az RC4 kategóriában. Kategória előkelő harmadik helyére volt elég az időtök. Gondoltad volna, hogy a dobogón fogtok végezni a prológon?
–  Egy tizeddel kaptunk ki az elsőtől, de nem baj, mert sose mentem még ilyen óvatosan a prológon. A feleségem ült mellettem, vigyáztam rá. No meg a csapat is szólt, hogy vigyázzak, mert annyira új még az autó, hogy egy darab tartalék alkatrész sincs hozzá, ha összetöröm, akkor nincs miből összerakni. Szerettem volna másnap versenyezni, ezért óvatos voltam a salakon. Az volt a lényeg, hogy, feleségem jól érezze magát és ez sikerült. 

Másnap szombaton egy igen legendás szakaszon kellett megküzdeni a sporttársak és az idő ellen. Várt benneteket a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt gyors. Miként is sikerült végig gurulnotok?
– Hát tényleg gurultunk. Ez egy fantasztikus autó, de szó szerint háttal ültem benne. Véletlenül a leggyengébb fokozatba kapcsoltam a motorvezérlést és nem mindig vettem a megfelelő sebességi fokozatban a kanyarokat. Ez volt az első teszt gyorsasági szakasz. Az első kört ismerkedésre szántuk, folyamatosan akartunk gyorsulni. Sajnos azonban a verseny hamar véget ért egy tragédia miatt.

Innen mentetek a Bánkúti elág. – Mályinka szakaszra. Sajnos tempóval nem kellet már teljesítenetek a pályát, mert a 11-es rajtszámú ralipáros balesetet szenvedett és etappá minősítették a gyorsot, majd később be is szüntették a navigátor halála miatt a 26. HELL Miskolc Ralit. Tudjuk az autósport veszélyes üzem, de sok esetben egy ralibaleset túlélhető. Most nem így történt. Milyen érzés egy magad korabeli tapasztalt pilóta számára, hogy nem láthatod többé a versenyzőtársadat.
– A mai napig el sem hiszem, hogy ez megtörtént. Szerintem sok idő fog el telni, mire ezt mindenki feldolgozza, hogy Zsoltot már nem látjuk a szervizparkban. El sem hittük, hogy ilyen baleset megtörténhet.

A Miskolc Rally után ezen a hétvégén az Eger rali vár rátok a testvéreddel. Szombaton két kemény estébe nyúló gyors is vár rátok. Külföldön már hozzászoktatok az éjszakai hosszú gyorsokhoz. Itthon is szeretitek?
– Én nagyon szeretem az éjszakai versenyzést.  Úgy gondolom, ez hozzá tartozik a rallyhoz. Remélem egyre több versenyen lesz majd éjszakai szakasz. 

Jól, megnyomjátok a szombati gyorsokat és vasárnap még rátettek egy lapáttal?
– Próbálok majd gyorsan menni, de a többiek is nagyon gyorsak. Erős a 2WD kategória, az első métertől az utolsóig padlón kell menni.

Vasárnap három régen is használt gyorson fogtok autózni. Mi is a célotok az Eger ralin?
– Először is szeretnék célba érni, mert az Egér Rally-kon ez nekem ritkán sikerül.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Vigyorgunk a saját nyomorunkon
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Dunakanyar Rally Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A BMW Z4 sorozatosan játssza el gazdájával, Lángi Attilá…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum