2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Összesítettben is Aranyérmesek lettek Lengyelországban a Szimbiózis Alapítvány Para-sportolói!

Összesítettben is Aranyérmesek lettek Lengyelországban a Szimbiózis Alapítvány Para-sportolói!

A Szimbiózis Alapítvány idén harmadik alkalommal vett részt a Nemzetközi Speciális Sporttalálkozón, mely Lengyelországban, Tarnow városában volt.

A 2016. 05. 22-26 között megrendezett eseményen Magyarország mellett Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna és Fehéroroszország csapatai versenyeztek egymással. Hazánkat Miskolc képviselte a Szimbiózis Alapítvány para-sportolóin keresztül. 6 fő fogyatékossággal élő (négy autizmussal élő és két értelmileg akadályozott) fiatal mérettetnie magát a nemzetközi versenyen. Az idei évben az ügyességi versenyfeladatok közül a különféle kreatív labdajátékoké volt a főszerep.
Az egyéni és csoportos díjak mellet összesítettben I. helyezést értünk el, megszerezve ezáltal az „Európa határok nélkül 2016” serlegét!
A záró rendezvényre minden ország „meglepetés” produkcióval készült. A Szimbiózis csapata magyar hagyományőrző néptáncbemutatója elsöprő sikert aratott!
Az eseményről beszámolt a Gazeta Krakowska krakkói napilap is, a cikkhez csatolt fotó nyerőszériás csapatunkat mutatta be.

A nemzetközi sporteseményre való kijutást program Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek