2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Összesítettben is Aranyérmesek lettek Lengyelországban a Szimbiózis Alapítvány Para-sportolói!

Összesítettben is Aranyérmesek lettek Lengyelországban a Szimbiózis Alapítvány Para-sportolói!

A Szimbiózis Alapítvány idén harmadik alkalommal vett részt a Nemzetközi Speciális Sporttalálkozón, mely Lengyelországban, Tarnow városában volt.

A 2016. 05. 22-26 között megrendezett eseményen Magyarország mellett Lengyelország, Szlovákia, Ukrajna és Fehéroroszország csapatai versenyeztek egymással. Hazánkat Miskolc képviselte a Szimbiózis Alapítvány para-sportolóin keresztül. 6 fő fogyatékossággal élő (négy autizmussal élő és két értelmileg akadályozott) fiatal mérettetnie magát a nemzetközi versenyen. Az idei évben az ügyességi versenyfeladatok közül a különféle kreatív labdajátékoké volt a főszerep.
Az egyéni és csoportos díjak mellet összesítettben I. helyezést értünk el, megszerezve ezáltal az „Európa határok nélkül 2016” serlegét!
A záró rendezvényre minden ország „meglepetés” produkcióval készült. A Szimbiózis csapata magyar hagyományőrző néptáncbemutatója elsöprő sikert aratott!
Az eseményről beszámolt a Gazeta Krakowska krakkói napilap is, a cikkhez csatolt fotó nyerőszériás csapatunkat mutatta be.

A nemzetközi sporteseményre való kijutást program Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…
A Filharmónia Magyarország miskolci bérletének új évadát a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg 2021. október 26-án a Miskolcon a Művészete…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum