2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Országos bajnok ötpróbás sportiskolások

Országos bajnok ötpróbás sportiskolások

Kiváló versenyzéssel szerezték meg a magyar bajnoki címet a szeptember 22-23-án, Székesfehérváron a Miskolci Városi Sportiskola (MVSI)  serdülő leány ötpróba csapatának tagjai.  

A szombati  első versenynapon 80 m gátfutás, távolugrás és gerelyhajítás várt a négy tagú csapatokra. A teljesítményeket külön-külön pontozták, így alakult ki a nap végére a sorrend, melyben a miskolciak a második helyen tanyáztak.  Vasárnap a magasugrás után a harmadik pozícióban volt az MVSI, de a lányok az utolsó számban, a 800 méteres futásban óriásit produkáltak és hihetetlenül szoros csatában, 7722 pontot teljesítve,  10 egységgel megelőzték a Kecskeméti ARC csapatát és 84 ponttal a 3.helyezett hazai ARAK UP Akadémia együttesét. Magyarország serdülő leány összetett (ötpróba) bajnoka 2018-ban tehát a Fülöp Alexa, Rőczei Gréta, Kucsma Kinga, Gál Nikolett összeállítású MVSI csapata, melynek nevelőedzője Soós Istvánné, edzője pedig Majkut Gergely.

Fotó:
Majkut Gergely  (balról) edző, Kucsma Kinga, Fülöp Alexa, Rőczei Gréta és Gál Nikolett a székesfehérvári eredményhirdetésen.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum