2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Olimpiai kvótás lett a magyar mix-váltó

Mint ismeretes, Sztankovics Anna, a Miskolci Sportiskola versenyzője is tagja a dél-koreai Kvangdzsu városában zajló úszó világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak. A Miskolci Olimpiai Reménységek Program (MORP) által is támogatott sportolónő a 100 méteres mellúszásban a 22. helyet érdemelte ki, majd tagja volt az olimpiai kvótát kiérdemlő vegyesváltónak.

 A mix 4×100 vegyes váltóban rekord számú, 47 nemzet csapata nevezett, köztük a Bohus Richárd, Sztankovics Anna, Szabó Szebasztián, Hosszú Katinka összeállítású és ebben a sorrendben úszó magyar egység is, amely az utolsó előtti, negyedik előfutamban kapott helyet. A mieink a nullás pályára kaptak besorolást, s a hullámok között a „lefolyóban” nagyot úsztak, s végül 3:48.44-gyel futamuk 7. helyén értek célba, ám Japánt később kizárták. Ez azt jelentette a magyar olimpiai kvóta szempontjából, hogy az utolsó futamban a maximum 6 csapat úszhatott jobb időt. Ez pedig egy ideig úgy tűnt, hogy 23 századmásodpercen múlik, ennyivel volt jobb a mieinknél a hetedik helyen célba érő lengyel váltó. A hivatalos eredmények azonban hosszú percekig nem érkeztek meg, s hamar kiderült ennek az oka: a harmadikként végző kínai váltót ugyanis kizárták, ami azt jelentette, hogy a magyar csapat a 12. helyen végzett és ezzel kiharcolta hazánknak az olimpiai részvételt.

Sztankovics Anna (a képen jobbról a második) magyar idő szerint szombaton hajnalban  az 50 méteres mellúszás előcsatározásában folytatja a versenyzést. Sikeres szereplés esetén vasárnap következhet a döntő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek