2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nemes Rita magyar bajnok lett hétpróbában

Nemes Rita magyar bajnok lett hétpróbában

A Miskolci Sportiskola színeit képviselő Nemes Rita nyerte  meg múlt hétvégén Magyarország Összetett Atlétikai Bajnokságán a női hétpróba aranyérmét. A fővárosi Iharos Sándor Atlétikai Centrumban Rita 330 pontot javított egyéni csúcsán, mely mostantól 5960 pont.

A Miskolci Olimpiai reménységek Program (MORP) által is támogatott Nemes Rita az első nap 4 versenyszáma után toronymagasan vezetett, a négy próbából hármat magabiztosan megnyert, egyedül magasugrásban (ahol egyéni rekordot ért el!) szorult “csak” hátrébb, ott 183 cm-rel, az idei második legjobb magyar eredményt jegyezve, az UTE olimpikon Fedettpályás Eb-döntőse, Szabó Barbara tudott győzni.

A második nap nem változott az összetett sorrendje, ráadásul a Matiz László,  Szabó Dezső, Szász László, Tigyi József által felkészített Nemes Rita mindhárom számban a legjobbnak bizonyult. 5960 pontos összteljesítménye fantasztikus egyéni csúcs, 330 ponttal javította meg az eddigi legjobbját, és majdnem 400 ponttal ért el jobb eredményt, mint a tavalyi bajnok. Sőt, ez az elmúlt nyolc év legjobb eredménye a hétpróba aranyérmeseinek pontszámait összevetve – legutóbb Zsivoczky-Farkas Györgyi ért el ennél jobbat az ob-n 6059-cel, 2011-ben. Rita mögött az ezüstérmes a 2016-os Gymnasiade aranyérmese, a főként magasugrásban versenyző Kárpáti Enikő lett, míg a bronzérmet Marosi Viktória nyakába akasztották. Az idei bajnokhoz hasonlóan a dobogós fiatalok is egyéni csúcsot jegyeztek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum