2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nagyon kevés hiányzott a bravúr-győzelemhez

Nagyon kevés hiányzott a bravúr-győzelemhez

A férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport 21. fordulójában, február 27-én, szerdán este a tabella 3. helyén álló Oroszlányt fogadta a MEAFC-Miskolc az Egyetemi körcsarnokban. A végig izgalmas és látványos mérkőzésen kevés hiányzott ahhoz, hogy a hazaiak bravúr-győzelmet arassanak.

A bajnoki cím egyik várományosa, az OSE Lions elleni találkozóra a visszatérő Szögi Ádám és Fazekas Csaba mellett már – az alig pár napja csatlakozó amerikai bedobó – Austin Thornton is játékra jelentkezett. Mindkét oldalon akadt azonban fontos hiányzó láncszem is. Az oroszlányiak első számú irányítójukat, Illést nélkülözték, a miskolciak pedig -Galló, Homoki, Brúgós, Tóth V., Szepesin kívül – a Veszprém ellen megsérülő Tóth Bence játékáról mondtak le kényszerűségből.

Nagy elszántsággal vetette bele magát a mérkőzésbe a hazai gárda, Gonda hármasával, valamint Lippai jó belépéseivel a negyed derekára 5 pontos előnyre tettek szert. A vendégek azonban résen voltak, és amerikai légiósuk, Abell Remy jó egyéni teljesítményének köszönhetően a negyed végére egy pontra zárkóztak (19-18).

A második negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok és a kezdeti visszafogottság után elkezdte a pontgyártást a hazaiak újonnan igazolt vajkezű bedobója is. Thornton pillanatok alatt elsüllyesztett 9 pontot, közte 2 triplát és egyértelműen a csapat vezérévé vált, miközben a visszatérő Szögi is jól mozgatta az övéit, sőt egy hatalmas 8 méteres triplával is beköszönt. Ami miatt mégsem tudott ekkor némi előnyt kovácsolni a hazai gárda, az a védekezés puhasága miatt volt. Szinte minden támadásból könnyű vendég kosár született, Abell Remy betörései pedig gyakorlatilag megoldhatatlan feladat elé állították a miskolciak fiatal hátvédeit. A negyed vége egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban, ráadásul egy buta eladott labdát követően még az utolsó másodpercben is ziccert dobhattak, így hat pontos oroszlányi vezetéssel ért véget a második játékrész (44-50).

A harmadik negyedben zónavédekezésre váltott a hazai gárda, és az átállást azonnal büntette az ellen (44-56). Nyolc pontos mínusznál azonban Thornton, Szögi és Fazekas vezetésével riadót fújtak a hazaiak, akik felkeményedő védekezés mellett támadásban is elkapták a fonalat. Thornton minden pozícióból jól célzott így a hazaiak óriási lendülettel közeledtek az oroszlányiak felé. A sikeres borsodi rohanás végén Fazekas parádés alapvonali bedobás figurája ragadtatta tapsra a publikumot így öt pontos hazai előnynél időt is kértek a vendégek. A negyed utolsó pillanataira kiegyenlítődött a játék, így teljesen megérdemelt döntetlen állt a táblán (63-63).

A záró etap elején több elkerülhető védekezésbeli hibát is vétettek a hazaiak, amit a rutinos Mohácsi köszönt szépen, két triplát is bevágott a lemaradó miskolci védők mellett és mivel támadásban sem találta a ritmust a hazai gárda egyre csak nőtt a vendégek előnye. A miskolciak a negyed második felében mindent megtettek a fordításért, Thornton szinte tarthatatlan volt, azonban a vendégek rutinos játékosai minden felzárkózási kísérletet visszavertek, és mivel a hazaiak a büntetővonalról ekkor – talán az addigi legfontosabb – pillanatokban pontatlanul céloztak, így nem maradt esélyük a győzelem megszerzésére. Szanyi hármasa már csak szépségtapasz volt a végén, így a vendégek egy élvezetes, végig szoros csatát tudtak megnyerni. A régi-új játékosok bemutatkozása nem sikerült rosszul, de ez sajnos nem ért győzelmet a mai estén. Nagyot küzdött a MEAFC-Miskolc, és hiába volt a tabellán elfoglalt pozícióktól függetlenül teljesen egyenrangú ellenfélel a dobogón „tanyázó” oroszlányiaknak, a védekezésbeli gyengeség eldöntötte a két pont sorsát. A kevesebbet hibázó, a végjátékban jobban célzó, rutinosabb vendégek összességében megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Folytatás vasárnap Budapesten a kiváló erőkből álló Honvéd otthonában.

MEAFC-Miskolc – OSE Lions 77-82 (19-18, 25-32, 19-13, 14-19)

NB I/B Piros csoport 21. forduló, Miskolc, Egyetemi körcsarnok, 200 néző

Vezette: Fodor Attila, Gál János, Gergely Csaba

MEAFC-Miskolc: Takács (4), Gonda (3/3), Thornton (29/6), Béres (1), Lippai (13). Csere: Szögi (13/3), Szanyi (12/9), dr. Fazekas (2), Kopasz. CVezetőedző: Drahos Gábor.

OSE Lions: Kiss (2), Abell Remy (32/3), dr. Mohácsi (14/6), Hegedüs (2), Nshimba (3). Csere: Zsíros (7/3), Sömenek (7/3), Kucsora (7/3), Bán (6/3) Anda (2).  Edző: Sebastjan Krasovec.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): – Ezzel a jelenlegi régi-új kerettel elsőre nem is volt olyan rossz. Persze, hogy fáj a szívünk, mert sok mindent tettünk azért, hogy szorosabb legyen. Tényleg nem sokon múlott, de összességében azért merem mondani, hogy megérdemelten nyert az Oroszlány, mert náluk volt védekezés, nálunk pedig döbbenetes egyéni hibák voltak, így rengeteg könnyű góllal segítettünk egy ilyen jó csapatot. Bizakodó vagyok, valahogy ezeket ki kell iktatni a játékunkból és akkor ügyes lesz a miskolci csapat.

Krašovec Sebastjan (Oroszlány): Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon nehéz idegenbeli győzelem volt, főleg úgy, hogy az ellenfélnek volt egy jó játékosa, a mi oldalunkon pedig hiányzott az irányítónk Illés Máté személyében. Az önbizalom visszaszerzése érdekében nagyon fontos  győzelmet arattunk.

(Forrás: www.meafc.hu)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek