2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Mixiék megérkeztek

 

Csomós Miklós és Nagy Attila újra remek teljesítményt nyújtott és még közelebb került kitűzött céljukhoz, első abszolút futamgyőzelmük megszerzéséhez.

 

 

 

A magyar ralibajnokság első futama, a Boldogkő Rali után talán némileg még túlzás lett volna kijelenteni, de a május közepén tartott Ózd-Eger Ralit követően megerősítést nyert a tény: Mixiék megérkeztek a bajnokság élmezőnyébe!

Várakozásokon felül teljesített a skodás csapat az ózdi és egri ralipályákon is, a mezőnyhöz képest jóval kevesebb R5-ös tapasztalattal ugyan, mégis folyamatosan hozták a TOP5-ös szakaszeredményeket. Ebben az időjárás sem zavarta meg a fiatal párost, szárazon, szakadó esőben és váltakozó körülmények között is ott tudtak lenni a leggyorsabbak között.

„Életem egyik legjobb napját zártuk, végre két napos a verseny, rengeteg néző van, nagyon élvezzük és örülünk neki, hogy ilyen sokan szurkolnak nekünk. Megtapsoltak minket, ujjongtak, ez a legjobb érzés. Emellett gyorsan is mentünk, jó tempóval, tudatosan küzdöttünk ma” – összegzett az első napot követően Nagy Attila.

A szombati ózdi pályákat vasárnap az egri szakaszok követték és a beígért eső sem maradt el. Ezzel az autóval még sosem mentek vizes gumival és ekkora esőben a fiúk, ez az első kör eredményein némiképp meg is látszott, azonban körről körre egyre közelebb kerültek a legjobbakhoz, a végén pedig kockáztatni is mertek az abszolút harmadik helyért vívott óriási csatában. Az utolsó két szakaszra két slick gumit is felraktak és mindent beleadtak, hogy a dobogón fejezhessék be a futamot.

Csomós Miklós így értékelt a célban: „nagyon jó a világsztárok között menni, ugyanakkor nem tudom mennyire reális az az eredmény, amit most újra elértünk. Jól látszik, hogy szárazon már fel tudjuk venni velük a versenyt! Nagyon örülünk ennek a harmadik helynek, a Salgó Rali előtt szeretnénk végre egy egész napos tesztet, amire idén eddig még nem volt lehetőségünk. Bízom benne, hogy azt követően még tovább tudunk gyorsulni és még közelebb kerülünk majd a többiekhez.”

Két futam után két dobogós helyezéssel az összetett második helyéről várhatja a Csomós-Nagy páros a bajnokság harmadik futamát, a Salgó Ralit. Folytatás június első hétvégéjén a klasszikus salgó gyorsaságikon!

Köszönjük együttműködő partnereinknek!

Fotó: Rallye Dream Blog

– Béres Gábor –

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…