2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolcról Kassára futnak dél-afrikaiak, magyarok és szlovákok

Miskolcról Kassára futnak dél-afrikaiak, magyarok és szlovákok

A pandémia miatti háromszori halasztás után, november 6-án ismét megrendezik a Kassa-Miskolc Ultramarathon elnevezésű futóversenyt, melyre kétszer annyian jelentkeztek, mint legutóbb, 2019-ben.

 

 

 

2019-ben – 20 év kihagyás után – nagy sikerrel rendezték meg ismét a Kassa-Miskolc Ultramarathon elnevezésű futóversenyt. A Covid-járvány sajnos meggátolta, hogy 2020-ban folytathassák a sorozatot, november 6-án, szombaton azonban jöhet a harmadik felvonás

Az első Kassa–Miskolc közötti ultramaratont 1999. június 19-én rendezte meg a néhai Kisgyörgy Ádám vezette miskolci  Marathon és Trekking Club, mely a mostani rendező,  Marathon Club Sportegyesület jogelődje. Szlovák részről a legendás Béke Maratont (Európa legidősebb maratonját (1924-től rendezik meg folyamatosan) jegyző Kassai Marathon Club vállalt szakmai közreműködést a rendezésben. Idén is ez a patináns sportszervezet a kassai szakmai partner, ami óriási megtiszteltetést és büszkeséget jelent a borsodiak számára. A rendezésben nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a B.-A.-Z. megyei Polgárőr Szövetség települési, helyi tagjai, a határon inneni és túli megyei és a városi rendőrségek, a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, az MVK Zrt., és a MIŐR munkatársai is.

Bogár János is a mezőnyben

A III. Kassa-Miskolc Ultramarathonnal a hazai és külföldi hosszútávfutó társadalom számára kínálnak remek megméretési lehetőséget.  A példásan összefogó két testvérváros és megye, valamint a váltópontként fontos szerepet vállaló települések közötti összesen 115 km-es távot magyar, dél-afrikai és szlovák futók teljesítik. A nevezés már lezárult. Ennek értelmében megállapítható, hogy a mezőny több, mint kétszer akkora, mint 2 évvel korábban. 42 egyéni induló, 1 páros és 40 váltó kezdő embere lesz ott a rajtnál. Ebben az évben Miskolcról, a Városház térről rajtol el a mezőny, innen Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc, Kéked, Nyizna Misla és Krasna érintése után érkeznek meg a sportolók Kassára, a Szent Erzsébet-dóm mellett kijelölt célba.

Ott lesz az indulók között a Fancsalban élő 2019-es győztes, a címvédő Bogár János ultrafutó legenda és a szintén megyénket reprezentáló, az utóbbi hónapokban szép eredményeket elérő Kohári Szabolcs, aki az új generáció rendkívül tehetséges képviselője. Az egyéni és páros indulók 6:00 órakor, a váltók 7:00 órakor kezdenek. A pálya útvonala megtekinthető a következő linken: https://www.termeszetjaro.hu/hu/tour/hegyikerekparozas/miskolc-kassa-ultramaraton-2021/44527420/?share=%7Ezm9ybgaz%244osspsta

Covid miatti változások

A szigorodó szlovákiai járványügyi szabályok miatt a résztvevőknek a rajtszám-átvételekor be kell mutatniuk oltási igazolványukat, vagy igazolást arról, hogy átestek a Covidon, vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük. A célban nem lehet tészta-partyt tartani, helyette mindenki befutó-csomagot kap. Kassán a szállásokon, éttermekben, üzletekben kötelező a maszk használata.

Fővédnökök, védnökök

A magyar-szlovák sportbarátságok ápolását is szolgáló, határon átnyúló verseny fővédnökségét dr. Szabó Tündét, az EMMI sportért felelős államtitkára, Jaroslav Polacek, Kassa főpolgármesterét, Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke vállalta el. Védnökként állt az esemény mellé Radoslav Fedor, Kassa megye rendőrfőkapitánya, Molnár Ottó, Kassa város rendőrkapitánya, dr. Kiss Attila, B.-A.-Z. megye rendőrfőkapitánya és Miskolczi István, Miskolc rendőrkapitánya.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek