2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolcon kezdi a rájátszást a MEAFC kosárlabda csapata

Miskolcon kezdi a rájátszást a MEAFC kosárlabda csapata

A Győr elleni párharc szombati nyitányán már a legjobb négy közé jutás a tét!

Előkelő, ezüstérmes pozícióban zárta a 2016/2017-es bajnokság alapszakaszát a MEAFC férfi gárdája. Az NB I/B Keleti csoportját 17 győzelemmel és 5 vereséggel befejező miskolci kosarasokat csak holtversenyben – csupán jobb egymás elleni pontaránynak köszönhetően – tudta megelőzni a szintén 17:5-tel záró Debrecen.
A második helynek köszönhetően a rájátszást pályaelőnnyel kezdő Miskolc ellenfele a nyugati bronzérmes Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapata lesz. A vendégek kerete jól csengő nevekből áll, hiszen Gombás, Kovács, Puszta, Ruják és Nárai is belekóstolt korábban az „A” csoport légkörébe. Csapatuk a bajnokságban is remekül teljesített, úgy zárták 17:5-tel az alapszakaszt, hogy az utolsó fordulóban – igaz, már tét nélkül, de – megszakították a listavezető Veszprém szinte már hihetetlen, 19 meccse tartó sikerszériáját.
A házigazda MEAFC is jó formában várja a találkozót, Drahosék nem titkoltan éremmel szeretnék még emlékezetesebbé tenni idei szezonjukat.
„A rájátszásban nincs könnyű ellenfél, és minden meccsnek hatványozott jelentősége van. Ha tovább akarunk jutni, akkor nem hibázhatunk. Annak ellenére, hogy egy jó formában lévő csapat látogat hozzánk, azt gondolom, hogy nincs félnivalónk. Az utolsó két meccsen is megmutattuk, hogy nincs számunkra lehetetlen. Másfél hónap után végre ismét itthon játszunk, a Generali Arénát is kezdjük már „belakni”, így remélem jó hangulatú mérkőzés lesz” – foglalta össze röviden a szombati nyitányt Bene Szilárd, a miskolciak vezetőedzője.
A 2017. április 8-án (szombaton) 16:30-kor kezdődő találkozóra minden kedves kosárlabda barátot szeretettel vár ezúttal a Generali Arénában a MEAFC! A mérkőzésre a belépés ingyenes!

A negyeddöntők párosításai:
DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MTK Törökbálint
MEAFC – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC
OSE Lions – Nyíregyháza Blue Sharks
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vásárhelyi Kosársuli

A negyeddöntők az egyik fél második győzelméig tartanak, az első – és amennyiben szükséges, a harmadik – mérkőzésen a jobb alapszakasz-helyezést birtokló gárda játszik hazai pályán. A párharcok győztesei az elődöntőben, a vesztesek az 5-8. helyért folytatják majd a küzdelmet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…