2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Miskolciak bronzai Hong-Kongból

Magyarországot képviselve csapatban az előkelő harmadik helyet érdemelte ki  három kiváló miskolci sportoló, Ázsia egyik legrangosabb terepfutóversenyén, a The North Face 100 Hong Kong elnevezésű viadalon, ahol Karlowits-Juhász Tamás egyéniben is felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A világ 750 terep-hosszútávfutója december 10-én, a hétmilliós világvárost övező hegyekben mérte össze tudását, felkészültségét. A pálya a várost övező állami parkokban a tengerszint és 800 méter magasság között hullámzott. A 100 kilométer alatt 6600 méter összes szintemelkedést kellett leküzdeni a célig. A hegyvonulatok különlegessége, hogy rendkívül meredek lejtők tagolják, és a pálya számtalan kilométerén mesterségesen kiépített hosszú lépcsősorok vezetnek. A rendkívül technikás és emiatt különleges terepviszonyok mellett a körülményeket tovább nehezítette, hogy a pálya nagy részben nyílt hegygerinceken  vezetett, és a tenger közelségéből adódóan rendkívül magas volt a páratartalom és a 30 Celsius-fokot is meghaladó kánikula, az erős napsütés is továbbnehezítette a futók dolgát.

A Magyarországot képviselő „Bükki Műhely” terepfutói közül  Tinta Tamara élete első 100 km-es versenyén kategóriájában a több, mint előkelő negyedik helyen végzett. Karlowits-Juhász Tamás végig nagy csatában volt az ezüstéremért, melyről 14:30.29 órás idejével, mindössze 2 perccel lemaradva, a dobogó harmadik fokát érdemelte ki. A  magyar hármas doyaenje, a nemzetközi terep-ultra futás legendásan nagy alakja, a 48 éves Németh Csaba¬, a Mammut Pro Team tagja  ¬22. helyével járult hozzá, hogy csapatértékelésben bronzos pozíciót érdemeljen ki a borsodi megyeszékhelyről érkezett hazai csapat.

–    Bár a versenyről korábban látott képeken sokszor felbukkantak lépcsősorok, álmunkban se gondoltuk, hogy némelyikük hossza meghaladja az egy kilométert és sok ezer fokkal vezet a legmagasabb csúcsok tetejére – fogalmaztak egyöntetűen a miskolci terepfutók. – Tudtuk, hogy a trópusokra jövünk, de a várt kellemes, 20 fokos hőmérséklet helyett a 30 fokos meghaladó kánikula fogadott bennünket.
Mindhárman nagyot küzdöttünk  a célba jutásért. A tisztes egyéni helytállás mellett természetesen nagyon a örülünk a csapat-bronznak is.

Fotó:Karlowits-Juhász Tamás (jobbról), Tinta Tamara és Németh Csaba Hong-Kong „fölött”.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek