2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Milan-győzelemmel zárult a Vasas Kubala – Intesa Kupa

Milan-győzelemmel zárult a Vasas Kubala – Intesa Kupa

A Vasas Kubala Akadémia 2012. szeptember 14-16. között a Vasas Pasaréti Sportcentrumában rendezte meg a Vasas Kubala – Intesa U14-es Labdarúgó Kupát. Az erős nemzetközi mezőnyben az AC Milan utánpótláscsapata győzedelmeskedett. Az Akadémia a hétvégi kupával a Vasascsalád meghatározó személyiségére, Farkas Balázsra emlékezett. A 2011-ben elmaradt a IV. Vasas Intesa Sanpaolo Torna küzdelmeire most hétvégén került sor.

A torna résztvevő csapatai:

  • Vasas Kubala Akadémia (Magyarország)
  • Olimpija Ljubljana (Szlovénia)
  • AC Milan (Olaszország)
  • Slovan Bratislava (Szlovákia)
  • Trenkwalder Admira (Ausztria)
  • Partizan Beograd (Szerbia)
  • CFR Cluj (Románia)
  • Hajduk Split (Horvátország)

 

A Torna hagyományaihoz méltó küzdelmek zajlottak az elmúlt két napban a Vasas Pasaréti Sportcentrumában. A szombati csoportmérkőzéseket követően az A csoportot a házigazda Vasas Kubala Akadémia nyerte hibátlan, 9 pontos mérleggel, a második AC Milan (6p), a harmadik Slovan Bratislava (3p) és a negyedik helyezett Olimpija Ljubljana (0p) előtt. A B csoport élén a Partizan Beograd (7p) végzett, megelőzve a második helyezett Hajduk Split (4), a jobb gólaránnyal harmadik helyezett CFR Cluj (3p) és a negyedik Trenkwalder Admira U14-es együtteseit.

A vasárnapi helyosztókon, így a hetedik helyért az Olimpija Ljubjana és a Trenkwalder Admira, az ötödik helyért pedig a Slovan Bratislava és a CFR Cluj mérkőzött meg. Az első elődöntőt a Vasas Kubala Akadémia és a csoportjában második pozíciót kivívott Hajduk Split, míg a másik elődöntőt a Partizan Beograd és az AC Milan játszották.

Az elődöntők során a Kubalásoknak a rendes játékidőben elért 2:2-es döntetlent követően büntetőpárbajban (4:2) sikerült kivívniuk a továbbjutást, miközben az AC Milan 1:0 arányban legyőzte a Partizan Beograd csapatát.

A hetedik helyért vívott mérkőzésen a Trenkwalder Admira győzedelmeskedett az Olimpija Ljubjana ellen (4:2). Ötödik helyen végzett a CFR Clujt 4:0 arányban legyőző Slovan Bratisalava és a Hajduk Split ellen 3:0-ra diadalmaskodó Partizan Beogradé lett a bronzérem.

A döntőben kemény küzdelemre került sor a kék-piros házigazdák és az AC Milan között. Egészen a végső pillanatokig úgy tűnt, hogy a házigazdákra büntető rúgások várnak, azonban a mérkőzés utolsó percében a szerzett góljával végül győzött az olasz csapat és ezzel Milánóba került a vándorserleg is.

Az AC Milan képviselője, Roberto Bertuzzo elmondta, nem nyerni jöttek elsősorban erre a tornára, hanem felmérni játékosaik erejét, képességeit, hogy lássák, merre kell tovább haladniuk. A Milannál ugyanis vallják, hogy egy játékost – csak úgy, mint a csapatot – fel kell építeni a futballpályán és azon kívül is. Ezért is fontos, hogy a náluk játszó fiatalokra a szakmai stábon kívül pszichológusok is figyelnek és segítik őket az esetleges nehézségek leküzdésében. Az U14-es korosztály gondozása pedig kiemelten fontos feladat, hiszen ebben a korban dől el, hogy kik azok, akikre kiemelkedő karrier várhat és kikre érdemes még több figyelmet fordítani.

A Vasas Kubala – Intesa Kupa végeredménye:

  1. AC Milan
  2. Vasas Kubala Akadémia
  3. Partizan Beograd
  4. Hajduk Split
  5. Slovan Bratislava
  6. CFR Cluj
  7. Trenkwalder Admira
  8. Olimpija Ljubjana

A torna különdíjai:
A torna legjobb játékosa: Emanuele Torrasi (AC Milan)
A torna legjobb kapusa: Labrovic Nediljko (Hajduk Split)
Gólkirály: Szegedi Tibor (Vasas Kubala Akadémia), Jovanovic Dorde (Parizan Beograd) – 4-4 gól
Farkas Balázs különdíj: Fodor Szilárd (Vasas Kubala Akadémia)
Intesa Sanpaolo Fair Play díj: Trenwalder Admira

Az egyes találkozók eredményeit, a meccsek értékelését megtekintheti a Vasas Kubala Akadémia weboldalán: http://www.vkla.hu/vasas-kubala-intesa-kupa

Hivatalos sajtóanyagunkat letöltheti innen >>

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek