2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mészáros György Magasugró Emlékverseny Kazincbarcikán

Mészáros György Magasugró Emlékverseny Kazincbarcikán

Egy nagyszerű igazgatóra és egyesületi elnökre emlékezett egykori egyesülete és iskolája a II. Mészáros György Magasugró Emlékverseny-en.

A 2009-ben elhunyt kiváló pedagógus és sportember meghatározó egyénisége volt Kazincbarcikának.

1969-ben nevezték ki a Központi Általános Iskola vezetőjévé, majd 82-től a Kertváros II. sz. Általános Iskola igazgatója volt nyugdíjazásáig.

Intézményvezetői munkája mellett éveken át irányította a város igazgatói munkaközösségét.

Mindig szívügye volt a sport. Aktív szerepet vállalt a város sportéletének szervezésében a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnökeként és a diáksport főszervezőjeként egyaránt.

Gyuri bácsi nevéhez kötődik a testnevelés tagozat megszervezése is Kazincbarcikán.

Egykori iskolája és egyesülete idén már második alkalommal szervezte meg a nevével fémjelzett emlékversenyt, melynek a Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája adott otthont.

A Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint megrendezett eseményen az 1-2-3-4. korcsoportos diákok vettek részt, közel ötvenen.

A kicsik a tornateremben, a nagyobbak pedig a szabadtéri versenyhelyszínen bizonyíthatták, hogy ki, milyen magasságot képes átugrani, ollózó, vagy flop technikával. A felkészítők között ott volt Mészáros Judit tanárnő is, az emlékverseny névadójának szintén testnevelőként dolgozó lánya, aki tanítványaival szép eredményeket ért el a versenyen.

Korcsoportonként és nemenként minden iskola 3-3 diákot nevezhetett, az 1-3. helyezettek érem díjazásban részesültek, a legeredményesebb intézmény pedig egy vándorserleget kapott, melyet egy évig őrizhet. A győztes – akár csak az első emlékversenyen – a házigazda Kazinczy Ferenc Tagiskola lett, egyik diákjuk Csipkés Csaba pedig egyéni csúccsal koronázta meg a jeles napot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum