2021. 09. 27. hétfő

Adalbert
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Megmérkőztek a borsodi lovasok a Nemzeti Vágta előfutamán

Megmérkőztek a borsodi lovasok a Nemzeti Vágta előfutamán

Augusztus 11-én Hernádkak-Belegrád került a Nemzeti Vágta középpontjába, a soron következő Borsodi Vágtával. Az eseményen a borsodi települések legkiválóbb lovasai vettek részt, hogy megmérkőzzenek a budapesti döntőn való indulás jogáért.

A Borsodi Vágta fő célja, hogy közelebb hozza a települések lakóit egymáshoz, illetve a magyarságot is összefogja a közös kultúra és a nemzeti hagyományőrzés ápolásán keresztül. Az érdeklődőket színvonalas események várták, így a Győri Ördöglovasok és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség bemutatója. A rendezvényt színpadi- zenés programok, hagyományőrző foglalkozások és gyermekprogramok tették még izgalmasabbá.

A Borsodi Vágtára 11 településről érkeztek nevezések, közülük 3 lovas szerezhette meg a Hősök terére szervezett döntőn való indulás jogát.  A győzelmet Kun Ferenc szerezte meg Mád községnek Colonia Viktoria nevű lovával. A dobogó második fokára Szebellédi Andrea állhatott fel Szuhakálló képviseletében, lova Jackson July. A harmadik helyezést az Újcsalános településről érkezett Bihari Tibor érdemelte ki, Zarándokkal. A Kishuszár Vágtán Balogh Béla Márton győzedelmeskedett, aki első alkalommal vett részt a rendezvényen. Hernádkak lovasa Sólyom nevű lovával szerezte meg a továbbjutást jelentő helyezést.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum