2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

MEAFC KOSÁRLABDA (MEAFC-PVSK NB I/B)

A harmadik negyedben fordított a MEAFC!

A pécsi fiatalok remek játékából izgalmas mérkőzés kerekedett.

Demeter, Antóni és Dragasevic személyében három meghatározó, idén együttesen 40 pontot átlagoló játékos hiányzott a pécsi csapatból. A hazai oldalon Timkó nézhette sérült bokája miatt Galló és Orosz társaságában civilben a mérkőzést.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, a vendégek lendületes csapatmunkával „feledtették” vezéreik hiányát és igen magabiztos játékkal nyitottak. A MEAFC egészen az utolsó percig nem talált be kintről, ám Takács sikeres dobása után ismét hárompontosnak örvendhetett az Egyetemi Körcsarnok közönsége (14-21).

Hiába szerzett újabb triplákat Szögi, Szojka és Drahos, a vendégek továbbra is tartották, sőt növelték előnyüket. Béres szép kosarakat szerzett, ám összességében nem állt össze a miskolciak játéka, így különbség félidőre sem csökkent (32-44).

Krnjajski két tempójára Béres gyors hat pontja érkezett, majd Drahos kosara fújt riadót. Az látszott, hogy egész más a MEAFC fordulatszáma, mint az első félidőben, így védekezésben is sokkal több labda landolt a fehér mezes játékosok kezében. Kopasz pályára lépésekor rögtön triplával nyitott, majd egy ziccert is becsempészett. Az ismét nyílttá (50-53) vált találkozón Drahos hárompontosával 55-nél már egalizált a MEAFC. A negyed végét a roppant határozottan játszó Orliczki Bence kosara zárta le (61-58).

Nem volt szép, de annál izgalmasabban alakult az utolsó negyed. A miskolciak nem védekeztek rosszul, ám támadásban a sok pontatlanság volt a legjellemzőbb. 66-nál ismét kiegyenlített a Pécs, ám Takács majd Orliczki B. a legjobbkor villant meg, így kettő és féllel a vége előtt már 7-tel ment a házigazda (73-66). Megszerzett lepattanót engedett ekkor ki a kezéből a Miskolc, így egy megnyugtató hazai támadás helyett jó büntetőjével új erőre kapott a Pécs. Villámgyors pontokkal két egységnyire voltak csupán, amikor következett a mérkőzés legszebb jelenete. Fél perc volt hátra, mikor Kopasz trükkösen passz helyett kosárra fordult, majd egy kézzel a gyűrűbe zsákolta a labdát. Kosarat dobott a Pécs is, így nagy szükség volt a jól játszó Takács két jó büntetőjére a sikerhez. Berkics hármasa már igazi tét nélkül ugyan, de még behullot, így a MEAFC végül a legkisebb különbséggel, de a legnagyobb elszántsággal gyűjtötte be sorozatban második győzelmét (77-76).

Folytatás szombaton Nagykőrösön!

MEAFC – PVSK-Kronosz Kiadó 77-76 (14-21, 18-23, 29-14, 16-18)

NB I/B Piros csoport 14. forduló, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Gergely Csaba, Domán István, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Szögi (13/3), Takács (17/9), Homoki (2), Béres (19), Lippai. Csere: Drahos (8/6), Kopasz (7/3), Szojka (5/3), Orliczki B. (4), Máté (2), Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Pécs: Krnjajski (19/6), Berkics (16/6), Bíró (19/6), Popgyákunik (14/6), Kővágó-Laska (4). Csere: Benke (4), Mándity. Edző: Juhász Olivér.

Walke Károly, vezetőedző: Minden tiszteletem a játékosaimé. Fáradtak voltunk, 16 pontos hátrányból jöttünk vissza a mérkőzésbe, melyet magunkhoz képest végül gyengébb játékkal megnyertünk. Ilyen győzelmekre is szükség van a fejlődésünk érdekében. Szerencsére mindig volt egy játékosunk, aki tolni tudott a szekerünkön a győzelem felé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek