2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Masters vb a Mesterek szemével

Kulisszatitkok a Millennium játékosainak mérkőzéséről

Nosztalgikus hangulatot idézett a Masters vb az olimpiai bajnokokból álló Millennium játékosaiban, akik fölényes győzelemmel 16–3-ra verték meg az orosz S.Petersburgot. Kiss Gergőék minden pillanatát élvezték a megmérettetésnek, és a sportoló azt sem tartja kizártnak, hogy hamarosan újra összeálljon a csapat. Legutóbbi mérkőzésüket egyedülálló hangulatú képekkel örökítette meg a Sony Imaging Ambassador – Europe Program résztvevője, Erdélyi Gábor.

A Master vb hangulatos fotóit az elismert portréfotós Erdélyi Gábor készítette, aki a Sony Imaging Ambassador – Europe Program tagjaként egy igazán különleges helyszínről tapasztalhatta meg a sportfotózás kihívásait.

„Közvetlenül a medence partjáról készíthettem a képeket és az volt a célom, hogy megörökítsem a személyes, mások által nem észrevehető pillanatokat. Lenyűgöző, magával ragadó élmény volt a magyar csapatnak drukkolni, sokszor nem tudtam, hogy a fényképező keresőjén át nézzem a játékot, és koncentráljak a fotózásra, vagy eresszem le a gépet, és figyeljem úgy a játékot” – mondta a fotóművész, aki mindig is úgy gondolta, hogy a sportfotózás egy különleges ága a fényképezésnek, ami speciális felkészültséget és szemet igényel.

„Ismerni kell az adott sportágat, a szabályokat, a ritmust és előre fel kell készülni egy-egy akcióra. Én ehhez még nem vagyok elég felkészült, de igazán kedvet kaptam a sportfotózáshoz. Már be is jelentkeztem két új versenyre, hogy újra tesztelhessem az A9-et” – zárta Erdélyi.

Kiss Gergely szerint az ismert környezet nagyon sokat segít a résztvevőknek, mivel a sportolók több ezer órát töltöttek már el az adott helyszínen. Esetükben a felkészülési idő jóval rövidebb volt és a legtöbben hosszú szünet után ugrottak először a medencébe, mégis úgy érezte, hogy hamar egymásra tudtak hangolódni.

„A londoni olimpia óta egy-két gálameccsen játszottunk már együtt, valamint a többség együtt játszott 20-25 évet, így elég jól ismerjük már egymást” – kezdte Gergő, aki szerint nagyon sok erőt tud adni egy magyarokkal teli lelátó.

„Az első edzés a viszontlátás öröméről szólt és egy edzőmeccsről, a döntő pedig a teltház kiszolgálásáról, a felénk áradó szeretetről. Szerencsére az egész rendezvényt inkább gálának fogtuk fel és a közönséggel együtt élveztük minden pillanatát” – mondta a vízilabdázó, aki azt is elmesélte, hogy az öltözőben is remek hangulatban teltek a döntő előtti percek.

„Sokat nevettünk, pár gondolatot az ellenfélről is beszéltünk, de csak néhány percben, a győzelmet pedig elég visszafogottan egy vacsorával ünnepeltük meg, közel hatvanan, mivel mindenki hozta a családját – emlékezett vissza Gergő.

A Millenium csapat tagjai mind elfoglalt emberek, mégis rendszeresen szoktak találkozni egymással, így Gergő nem tartja azt sem kizártnak, hogy a Masters vb után újra lássák őket a rajongók.

„A csapat mindig szívesen tölti együtt az idejét, de ezt közösen kell átbeszélnünk. Ötletek persze vannak, de korai még erről beszélni” – tette hozzá Kiss.

Fotó:Erdélyi Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek