2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Második hely az Eger ralin

Egy kalandosra sikeredett Eger rali után van a Juhász Csaba – Juhász Zsolt rali páros.

Juhász Csaba – Juhász Zsolt

Juhász Média Kft – Renault Clio R3T
Q8 Oils Eger Rally – 2020.09.05-06.

Erről a versenyről faggatom Csabit, a pilótát.

Kategória első idővel nyitottatok a szombati két gyors után, amit a Pétervásári elág – Sirok sikerült abszolválnotok. Ennyire jó időt mentetek, hogy még egy kis kaszni átalakítás is belefért?
– Egész jól kezdtük a versenyt, az első gyorson mentünk egy biztonsági tempót. Felraktuk a lámpasort, de teljesen feleslegesen. Csak szürkület volt, ami egy kicsit zavart is a vezetésben. Az viszont jól látszott, hogy rengeteg felhordás volt a pályán. A második szakaszon próbáltam gyorsulni, de az egyik kanyarban megpördültünk és kicsit neki csúsztunk a korlátnak. Leállt a motor és mire újra indult, addig sok időt veszítettünk. Gondoltam, hogy másnap majd belehúzunk.

A Vasárnapi első gyorson begyűjtöttetek gyorsan 10 másodperc büntit. Mire is kaptátok?
– Korai rajtért kaptuk a büntetést. Nem jött jól, mert ezen a szakaszon is megforogtam, ugyanúgy, mint az előzőn. A motor most is leállt, de a különbség az volt, hogy nagyobb erővel csapódtam a szalag korlátnak. Az autó eleje eltűnt egy pillanat alatt, még abban sem voltam biztos, hogy folytatni tudjuk a versenyt. Aztán etapon tüzetesen átvizsgáltuk az autót és úgy döntöttünk, hogy tovább megyünk. A szervizben, aztán a fiúk rendbe rakták a kocsit és tetemes hátránnyal, de megpróbáltuk befejezni a versenyt.

A Szarvaskő – Egerbocs szakaszon gyorsultatok a legtöbbet. Bejött ez a szakasz nektek?
– Folyamatosan állítottunk az autón, és ezen a szakaszon váltak be a legjobban a változtatások.

A Bátor – Pétervásári elág gyorson is megcsíptetek egy lassítót, így már plusz 20 másodperc büntit kaptatok. Hogy sikerült?
– Próbáltam egyre rövidebbeket fékezni, de kiderült, hogy rövidebbet már nem lehet.

A két versenynapon kb. egy óra tizenhat percet töltöttetek versenyközben a Renault Clio R3T-ben. Mennyire vette ki vasárnap délutánra az erőt belőletek?

– Kicsit elfáradtam, de igazából akkor nem éreztem ezt. Inkább este éreztem az alvás hiányt. Szombat éjszaka 6 óra alvás jutott nekünk, ami nem sok. A szerelők még kevesebbet pihentek. Le a kalappal előttük, rengeteget dolgoztak a két nap alatt. Köszönöm nekik a munkájukat.

Kategória második helyen értetek célba. Öröm és boldogság látszott rajtatok a tesóddal a célceremónián. Mennyire volt ez őszinte? Hogy tetszett a sok kihordásos szakasz?

– A második helyezésnek nem örültem, mert mindig első akarok lenni. De a saját hibámnak köszönhetem, hogy nem lettem első. Több éve nem indultam már Egerben, nagyon meglepett ez a sok felhordás, nem is tudtam rajta gyorsan menni. Az autó sem erre lett beállítva, ebből most tanulnunk kell. Ezt leszámítva jó kis verseny volt.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek