2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Majdnem a tengerparton!

Folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a horvátországi Autodrom Grobnik versenypályán. Várhatóan azonban nem a napozástól fognak leizzadni a Gender Racing Team versenyzői, akik már két kategóriában is bajnoki esélyesként várják az idei versenyévad folytatását.

A népszerű Horvát tengerparttól azért kicsit odébb, Fiume kikötőjétől mintegy húsz kilométerre a hegyek oldalában fekszik a kicsivel több, mint négy kilométer hosszú, tizennyolc kanyart tartalmazó aszfaltcsíkon remélhetőleg a múltkori osztrák fordulóhoz hasonlóan népes és erős forma autós mezőny jön majd össze a következő bajnoki hétvégére.
A GRT versenyzői a Red Bull Ringen keményen megküzdöttek az újabb győzelmekért és a bajnoki pontokért. Az elmaradt lengyel forduló után, most ismeretlen pályán kell majd folytatniuk a küzdelmeket, így az ilyenkor szokásos módon az elérhető belsőfelvételekkel és szimulátoron készülnek és kezdik el a pálya feldolgozását. A kényszerűen hosszúra sikerült szünet után már mind a négy versenyző tűkön ülve várja, hogy ismét a volán mögé ülhessen.
Az alábbiakban arról kérdeztük őket, hogy várják a horvát versenyhétvégét:
Szabó Nikolas:
„Nagyon várom a Horvátországi versenyt. Túl hosszú volt a szünet a legutóbbi és a mostani verseny között és már nagyon hiányzik a sebesség és a versenyzés. A pálya tetszik szimulátorból és alig várom, hogy mehessek rajta élőben is az igazi versenyautóval is. Remélem az osztrák fordulóhoz képest sokkal-sokkal jobb formában leszek és sikerül újabb futamgyőzelmekkel növelnem az előnyömet a pontversenyben!”

Hefler Róbert:
„Nagyon hosszú szünet után végre újra autóba ülhetek, úgyhogy természetesen nagyon izgatott vagyok! A szünet alatt is nagyon keményen készültem fizikálisan és szimulátoron egyaránt. Kíváncsi vagyok a pályára, videók alapján nagyon izgalmasnak ígérkezik. Sajnos ez a pályát a virtuális világban nem nagyon találtam meg viszont sok videót néztem meg róla. Mindent összegezve nagyon motiváltan és felkészülten várom a hétvégét, bízok egy újabb jó szereplésben.”

Szomszéd Lali:
„Egy nagyon nehéz hétvégének nézek elébe, mert ezen a pályán még soha nem mentem, de szimulátoron nagyon sokat gyakoroltam a és be kell vallanom ez egy elég nehéz pálya, de megpróbálom a maximumot kihozni magamból és az autóból és szokásosan a cél az, hogy a múltkori Red Bull Ringes első győzelem után most megnyerjem az összes futamot.”

Stern Roland:
„Nagyon hosszú szünet után ülhetünk ismét versenyautóba a hétvégén. Ismeretlen pálya vár ránk az új autóval, ami dupla kihívást jelent majd. Szerencsére az autó Red Bull Ringen elszenvedett sérüléseit maradéktalanul sikerült kijavítani és közben a csapat is tovább tudott ismerkedni az autóval. Reméljük itt is sikerül majd hamar megtalálni a pályához illő beállításokat. Próbálunk elsősorban a biztos célba érkezére koncentrálni, hiszen a két nullapontos futam után már nem engedhetünk meg semmilyen újabb pontveszteséget a hátralévő versenyhétvégéken!”
– Gender Racing Team –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek