2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Magyarország ötödik, Kovács ezüstérmes

Magyarország ötödik, Kovács ezüstérmes

A csehországi Mariánské Láznéban mintegy 300 sportoló részvételével bonyolították le a jubileumi, XX. Rádiós Tájfutó Európa-bajnokságot. Az éremtáblázatban 24 nemzet közül Magyarország – Csehország, Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország mögött, de Németország előtt – az ötödik helyen végzett. Ehhez a miskolci Kovács Attila Gábor is hozzájárult az M60 kategória URH számának csapatversenyében nyert ezüstérmével.

Hazánkat az 5 női és 6 férfi kategóriában – a lehetséges 33 helyett – összesen csak 17 rádióamatőr képviselte. Közülük számos pontszerző és tízen belüli helyezés mellett hatan éremmel tértek haza: Zarnóczay Klára 2 arany, 1 bronz, Lászlóné Hornyai Piroska arany, Radics Anna arany, László Károly 2 ezüst, Kovács Attila Gábor és Szűk Zoltán ezüst.
A miskolci sportoló ezzel elérte célját, méltóképpen ünnepelte meg dupla jubileumát annak, hogy 50 éve tájfut és éppen 20 éve indulhatott először nemzeti színekben világversenyen. A mostani ezüst már a 17. medál, amit 8 világ- és 9 Európa-bajnokságon nyert.
Ez a csehországi kontinensviadal is igazolja, hogy a magyar rádiós tájfutó válogatott kicsit több állami támogatást érdemelne annál a „0” forintnál, amit évek óta kap. Viszont nagyon örülnek ennek a nem olimpiai sportágakat nem támogató sportkoncepciónak a külföldi riválisok, mert így – többek között – rádiós tájfutásban is könnyebben legyőzhetik Magyarországot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek