2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Magyar Everest Expedíció keretében gyerekkori álma válik valóra Száraz Dénesnek

Magyar Everest Expedíció keretében gyerekkori álma válik valóra Száraz Dénesnek

Száraz Dénes gyerekkori álma, hogy lássa a “Hegyet”, a Mount Everest-et. 2017-ben ez az álma minden valószínűség szerint teljesülni is fog.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók 2017. március 28-án a Magyar Everest Expedíció keretében oxigénpalack nélkül indulnak neki a föld legmagasabb csúcsának, 8848 m magasra. Ebben a nepáli expedícióban kíséri el őket Száraz Dénes színész a hegy alaptáboráig tartó több, mint egy hetes trekking túra során 5364 m magasságig.

Száraz Dénes gyakorlott és szenvedélyes túrázó, alapfokon sziklamászó, mindezek mellett rendszeres hegyi futó is.
Járt már 6100 méteren Kazahsztánban a Csapajev csúcson, felment a Mont Blanc-ra, a Magas Tátrába pedig saját bevallása szerint „szinte hazajár”.

Nem riad meg semmitől, ami a természetben előfordulhat vele, sziklamászás közben zuhant már bokájára harminc kilogrammos sziklatömb is, így a Himalaya-ban rá váró kihívásoktól sem fél. Az alaptáborig való felérés is már komoly fizikai felkészülést kíván meg, de az éjszakánkénti akár mínusz húsz fok, és a levegő csekélyebb oxigéntartalma is megpróbáltatások elé állíthatja az embert. Ezért a színész komolyan készül már most a túrára, a múlt hetet a Tátrában töltötte, ahol kilométereket gyalogolt felfelé, az elmúlt hétvégén, pedig nem hagyhatta ki a Dobogókői hegyifutást sem, ahol a 22 kilométeres távon futott a rekordszámú indulóval megrendezett versenyen a szombati zord, hűvös időben.

“Nagyon örültem, mikor Dávid és Szilárd expedíciós csapata meghívott a trekking túra részvételére, és így lehetőséget kaphatok, hogy láthassam „A Hegyet”. Kívánom, hogy mindenkinek a legmerészebb álma így teljesüljön! Túrázás, vagy mászás közben ott a sziklafalon sok mindent másképp lát az ember, tisztábban. Ez nekem nagyon sokat segít a színházi szerepeimben is. “ – tette hozzá a színész, aki most éppen a Karinthy Színházban játssza a PÉTER, AVAGY SZÉLHÁMOS KERESTETIK! című darabban az egyik Péter szerepét.

Dénes felkészülésről és az expedícióról az indulásig folyamatosan beszámolunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek