2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Legyőzte az ausztrálokat a Benedek-csapat

A két hét múlva rajtoló oroszországi világbajnokságon címvédőként szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re legyőzte kedden az ausztrál csapatot felkészülési mérkőzésen, Miskolctapolcán.

Eredmény:

Magyarország-Ausztrália 10-7
(2-2, 2-3, 5-1, 1-1)

A magyar gólszerzők: Madaras, Vámos, Hárai 2-2, Szivós, Gór-Nagy, Bedő, Erdélyi 1-1


A kazanyi vb-re készülő két válogatott múlt csütörtökön, a margitszigeti Vodafone Kupán is találkozott már, akkor 10-8-ra nyert Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese.

Ezúttal a nyitó negyedben rendre a vendégek vezettek, s a magyarok ugyan egyenlítettek, a szünetet követően 4-2-re megléptek az ausztrálok. Szivós Márton előbb szépített, majd Vámos Márton ötméteresből 4-4-re módosította az állást, de ezt követően ismét a vendégeknél volt az előny.

A harmadik felvonásban remekelt a Benedek-csapat, sorozatban négyszer volt eredményes, 8-5-re meglépett, és közben Nagy Viktor is szépeket védett. Még volt egy gólváltás, így 9-6-ról indult a befejező negyed, amelyben egy-egy találat született.

Benedek Tibor szerint csapata teljesítménye a felkészülés során fokozatosan javul, és reméli, hogy amikor kell, azaz a vb-n, jók lesznek.

“Az első két negyedben aludtunk, lefordultak rólunk. Aztán a harmadik negyedtől már sokkal agresszívebben játszottunk. Amiben sokat kell még fejlődnünk, az az emberelőny-kihasználás. Sok fog ezen múlni” – tette hozzá a kapitány.

                                                                                              XXX

A mérkőzés szünetében a PannErgy MVLC vízilabdásai aranyérmet vehettek át Kriza Ákos polgármestertől, mert bejutottak az OB I B-be. Továbbá elárverezték Kemény Dénes kézlenyomatát, amin rajta van az egykori szövetségi kapitány aláírása. A Zip’s Kft. ajánlotta fel a legtöbbet: 300 ezer forintot. A pénzt a GYEK kapta, amit személyesen Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Oktatókórház főigazgató főorvosa vett át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum