2022. 05. 25. szerda

Orbán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Krajnyákék a Kia Platinum Rally Cup első bajnokai

Krajnyákék a Kia Platinum Rally Cup első bajnokai

A Krajnyák Petra, Velezdi Eszter páros lett a Kia Platinum Rally Cup történetének első bajnoka, habár az évadzáró Mecsek Rallye-t Rónavölgyi Endréék nyerték. A 2019-ben életre hívott sorozat erre az évre befejeződött, a promóter dolgozik a folytatáson.

 Biztonsági autózással, hiba nélkül ért célba Krajnyák Petra és Velezdi Eszter a Kia Platinum Rally Cup szezonzáró fordulóján, a Mecsek Rallye-n. A fiatal páros nagy előnnyel érkezett a Mecsekbe, nyerniük sem kellett ahhoz, hogy bajnokok legyenek. Harmadik helyen értek célba, de a bajnoki címe így is az övék lett.  “Teljes nyugalomban autóztunk, az volt a legfontosabb, hogy célba érjünk. Semmit nem kockáztattam, nagyjából egy pályabejárós tempóban mentünk, de ahol lehetett, ott azért nyomtuk neki. Megnyertük a bajnokságot, nagyon fáradtak vagyunk, de természetesen nagyon örülünk. Még egy kicsit ülepednie kell, amikor majd koppan, biztos nagyot fog szólni” – nyilatkozta a friss bajnok.

A bajnokságban második helyen végzett Rónavölgyi Endre és Mészáros-Érdi Nikolett nyerte a Mecsek Rallye-t, felkészülésükből és versenyükből is kihiozták a maximumot. “Jó itinert írtunk, a változó körülmények ellenére rögtön az első gyorson meg is tudtuk mutatni, hogy jól megy. Abszolútban is látszott, hogy jó időket autóztunk, de sajnos egy defekt sokáig hátráltatott minket. Így is sikerült az élre kerülnünk, gratulálunk Petráéknak, a csapatunknak pedig köszönjük az egész éves munkát” – értékelte az utolsó fordulót Rónavölgyi Endre.

A Pécs környéki gyorsokat most először meghódító Jobbágy Ákos, a sorozat promótere navigátorával, Nagy Norberttel második lett a Mecseken. “Nyertünk egy szakaszt és egy prológot, mindent megtettünk azért, hogy ne szóljunk bele a bajnokság végkimenetelébe. Ahol kellett, hamarabb célba értünk, máshol kikéstünk vagy lassan mentünk, de karcmentesen hoztuk be az autót. Köszönöm a navigátoromnak, hogy partner volt mindenben, még az őrült gumiválasztásban is, így a sáros, felhordásos első gyorson slickkel mentünk végig.”

Jobbágy Ákos a kupasorozattal kapcsolatban köszönetet mondott az összes résztvevőnek. “Megcsináltuk az első évadot, mindenki kiváló munkát végzett. Öt versenyhétvége alatt egyetlen műszaki hibából eredő kiesés sem volt, a srácok nagyon ügyesen tartják kézben a dolgokat, ezt nagyon köszönöm nekik. Remek sorozatról van szó, dolgozunk rajta, hogy jövőre is legyen Kia Platinum Rally Cup.”

A sorozathoz a negyedik helyszínen csatlakozó Gutai Marcinak Mecseken sajnos nem volt szerencséje, már az első gyorson kiestek navigátorával, Skrobák Istvánnal. “Az egyik jobbosban több sár volt, mint gondoltam, száz körüli tempónál leestünk az útról. Elnézést kell kérnem a Juhász Racingtől és mindenkitől, aki lehetővé tette, hogy itt versenyezzek. A gumiválasztással kockáztattunk, de igazából szerintem nem változtatott volna semmin, ha a biztosabb megoldás mellett döntünk.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum