2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Közönségsikert aratott a Borsodi Vágta

A kellemes, napos időben szép számú közönség látogatott ki szombaton Hernádnémetiben a Borsodi Vágtára. Köszöntőt mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A vágtát a Gréta nyergében lovagló kállósemjéni Bakos Eszter nyerte.


Immáron harmadszor rendezték meg a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. Az egész napos rendezvénysorozatot dr. Orosz Zsolt, a település polgármestere nyitotta meg. A sok száz érdeklődő mellett tiszteletét tette a közösségformáló rendezvényen Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke, a környező települések polgármesterei és jegyzők is.

A rendezvény nevéhez illően a rendezvény a lóversenyre épült, de volt szimpadi műsor, haszonjószág kiállítás, vásárosok, a gyerekeknek játéknegyed, a felnőtteknek pedig sörsátor. Egy motoros társaság gépei pedig nem tervezett látványossággal szolgáltak kicsiknek és nagyoknak.

„Magyar vagyok, s  magyar lóra termett/ Magyarnak teremt az isten lovat, nyerget” – adta meg az alaphangot köszöntőjében Petőfi Sándort megidézve Török Dezső. Emlékeztetett rá, hogy a lovasság a honfoglalástól a második világháborúig kivette részét a magyarság harcaiból,  olyan megbecsülést vívott ki magának, hogy az angolok, franciák és poroszok is lemásolták a huszárságot. Azonban a dicső múltból nem lehet megélni, s mint gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar  is tette haladni kell a korral. Ez igaz a lótenyésztésre, lóversenyre és az életre egyaránt. A vágtán megmutathatja értékeit megyénk lovas társadalma.

A rendezvény kitűnő alkalom arra, hogy összehozza a környéken élőket. „Ne feledjék: együtt, közösségként erősebbek vagyunk” – hívta fel a figyelmet az együttműködés fontosságára Török Dezső, aki zárásként sérülésmentes, jó verseny kívánt a lovasoknak, a közönségnek pedig jó szórakozást.

Boronkai József görög katolikus parochus megáldotta a Borsodi Vágtát. Látványos futamokat hozott a verseny. A kishuszár kategóriában  az újkígyósi Makoviczki Ákos nyert  Fáni nyergében. A Borsodi Vágtát pedig Bakos Eszter nyerte, aki a második Bodnár Fruzsina  (Sárospatak, North Star Betyár) társaságában tovább jutott a Nemzeti Vágtára. A győztesek díját Török Dezső adta át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum