2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kiválóan szerepeltek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei versenyzők a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőn

Kiválóan szerepeltek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei versenyzők a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőn

2017. október 21-én rendezték meg Marcaliban a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt, melyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei diákok is kiválóan szerepeltek. Az esemény azért is figyelemreméltó, mert ez a versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai sportágak közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.

2017. október 21-én több mint 1200 versenyzővel Marcaliban, a Magyar Triatlon Szövetség közreműködésével rendezték meg az új diákolimpiai idény második országos megmérettetését, a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt. A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III., IV., V., VI. korcsoportú igazolt versenyzők („A” kategória) és a versenyengedéllyel nem rendelkező tanulók („B” kategória) egyéniben és csapatban is megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az igazolt duatlonisták több mint 200 fővel, a „B” kategóriás sportolók pedig közel 1000 fővel versenyeztek a marcali belvárosában kialakított kerékpáros és futóútvonalakon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei diákok kiváló eredményeket értek el. A fiúk V. korcsoportos „B” kategóriájában jeleskedtek a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói: Schein Péter arany-, míg Keresztes Kornél Gábor ezüstérmet szerzett, a csapatversenyben pedig a legjobbnak bizonyultak az intézmény indulói, míg a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola csapata a bronzérmet hozta el. A fiúk III. korcsoportos, „B” kategóriás csapatversenyében ezüstérmes lett a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a lányok egyéni versenyében pedig bronzéremnek örülhetett Tóth Réka, a bükkszentkereszti Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola diákja. A fiúk IV. korcsoportos, „B” kategóriás versenyében 3. helyezett lett Fazekas Milán, a Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja.

A megnyitó ünnepségen részt vett Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Dr. Sütő László, Marcali polgármestere és dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum