2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!

Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!

Közeledik a tavasz, és újra előkerülnek a kerékpárok. A baráti túrázások és családi kirándulások során kerékpártároló segítségével egyszerűen és kényelmesen szállíthatók a biciklik. Ismerd meg a különböző kerékpártartók előnyeit és hátrányait, majd készülj fel a legközelebbi kirándulásra szakszerűen!

Kerékpártartó vonóhorogra – családi megoldás

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó segítségével lehet a legtöbb kerékpárt szállítani, egyszerre akár négyet is. Előnye, hogy viszonylag könnyen felszerelhető, és a légellenállást sem növeli jelentősen. Hátránya azonban, hogy a használatához elengedhetetlen a vonóhorog.

A vonóhorog felszerelése komolyabb kihívás is lehet, és a vonóhoroggal felszerelt gépjárműveket újra kell vizsgáztatni. Ha az autó már rendelkezik vonóhoroggal, akkor az extra kiadások megtakaríthatók, de a kerékpártartó ára az átlagosnál költségesebb lehet.

Tetőre szerelhető kerékpártartó – egyszerűbb kerékpár rögzítés

A tetőre szerelhető kerékpártartók ára költséghatékony, és a kerékpárok rögzítése sem túl bonyolult művelet. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kerékpárokat minden alkalommal a fej fölé kell emelni a rögzítés során. Három súlyosabb kerékpár megemelése akár egy kisebb edzéssel is felérhet, ezért vásárlás előtt ezt a tényezőt is célszerű figyelembe venni.

A tetőre szerelhető kerékpártartók azonban baráti áron elérhetők, és ez komoly előnyt jelenthet a többi típushoz viszonyítva. Az Autófelszerelések.hu kínálatában kapható kerékpártartók garantáltan pénztárcabarát árakkal rendelkeznek és egyszerű használatot biztosítanak.

Hátrányuk, hogy a hosszabb utazások során növelik a fogyasztást, ezért az utak drágábbak lehetnek. Továbbá a személyautó magasságát is jelentősen megnövelik, így a kerékpárokkal a parkolóházakba vagy mélygarázsokba általában már nem fér be a gépjármű.

Hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó – kevesebb üzemanyag-fogyasztás

A hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó legfontosabb előnye, hogy nem növeli jelentős mértékben az autó üzemanyag-fogyasztását. Segítségével akár három kerékpár is szállítható, így létszámtól függően a kisebb családi kirándulásokra is elegendő lehet.

Ugyanakkor érdemes azt is megjegyezni ezzel a típussal kapcsolatban, hogy az autó fényezése használat közben megsérülhet. További fontos szempont, hogy a kerékpárok nagy valószínűséggel takarni fogják a hátsó lámpákat, illetve a rendszámtáblát is. A hátsó lámpák és rendszámtáblák takarása miatt kiegészítő világítást szükséges vásárolni.

Minden kerékpártartónak megvannak tehát a maga előnyei és hátrányai, így elsősorban a szállítandó kerékpárok száma és a költséghatékonyság fontossága határozhatja meg a választást. Érdemes számításba venni az összes felsorolt tényezőt és azok alapján döntést hozni a kirándulási szezon előtt. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek