2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!

Készülj fel a kirándulásokra kerékpártartó segítségével!

Közeledik a tavasz, és újra előkerülnek a kerékpárok. A baráti túrázások és családi kirándulások során kerékpártároló segítségével egyszerűen és kényelmesen szállíthatók a biciklik. Ismerd meg a különböző kerékpártartók előnyeit és hátrányait, majd készülj fel a legközelebbi kirándulásra szakszerűen!

Kerékpártartó vonóhorogra – családi megoldás

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó segítségével lehet a legtöbb kerékpárt szállítani, egyszerre akár négyet is. Előnye, hogy viszonylag könnyen felszerelhető, és a légellenállást sem növeli jelentősen. Hátránya azonban, hogy a használatához elengedhetetlen a vonóhorog.

A vonóhorog felszerelése komolyabb kihívás is lehet, és a vonóhoroggal felszerelt gépjárműveket újra kell vizsgáztatni. Ha az autó már rendelkezik vonóhoroggal, akkor az extra kiadások megtakaríthatók, de a kerékpártartó ára az átlagosnál költségesebb lehet.

Tetőre szerelhető kerékpártartó – egyszerűbb kerékpár rögzítés

A tetőre szerelhető kerékpártartók ára költséghatékony, és a kerékpárok rögzítése sem túl bonyolult művelet. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kerékpárokat minden alkalommal a fej fölé kell emelni a rögzítés során. Három súlyosabb kerékpár megemelése akár egy kisebb edzéssel is felérhet, ezért vásárlás előtt ezt a tényezőt is célszerű figyelembe venni.

A tetőre szerelhető kerékpártartók azonban baráti áron elérhetők, és ez komoly előnyt jelenthet a többi típushoz viszonyítva. Az Autófelszerelések.hu kínálatában kapható kerékpártartók garantáltan pénztárcabarát árakkal rendelkeznek és egyszerű használatot biztosítanak.

Hátrányuk, hogy a hosszabb utazások során növelik a fogyasztást, ezért az utak drágábbak lehetnek. Továbbá a személyautó magasságát is jelentősen megnövelik, így a kerékpárokkal a parkolóházakba vagy mélygarázsokba általában már nem fér be a gépjármű.

Hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó – kevesebb üzemanyag-fogyasztás

A hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó legfontosabb előnye, hogy nem növeli jelentős mértékben az autó üzemanyag-fogyasztását. Segítségével akár három kerékpár is szállítható, így létszámtól függően a kisebb családi kirándulásokra is elegendő lehet.

Ugyanakkor érdemes azt is megjegyezni ezzel a típussal kapcsolatban, hogy az autó fényezése használat közben megsérülhet. További fontos szempont, hogy a kerékpárok nagy valószínűséggel takarni fogják a hátsó lámpákat, illetve a rendszámtáblát is. A hátsó lámpák és rendszámtáblák takarása miatt kiegészítő világítást szükséges vásárolni.

Minden kerékpártartónak megvannak tehát a maga előnyei és hátrányai, így elsősorban a szállítandó kerékpárok száma és a költséghatékonyság fontossága határozhatja meg a választást. Érdemes számításba venni az összes felsorolt tényezőt és azok alapján döntést hozni a kirándulási szezon előtt. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…
A 2021-es Gokart Országos Bajnokság, Rotax Max Senior kategóriában első helyezést ért el a 17 éves Juráncsik Balázs. Ezzel az éves eredményével kij…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum