2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kategóriagyőzelem a Casentino ralin

39º RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO ralin vett részt Juhász Csabi szinte már törzsversenyzőként a testvérével, Zsoltival ahol kategóriagyőzelmet szereztek.

Csabit kérdem a győztes verseny után.
Tíz gyors várt rátok a két versenynap alatt. Rögtön péntek este egy városi gyorssal kezdtetek. Miként sikerült a Renault Clio-val teljesíteni a pályát?

Szörnyen. Azt hiszem, hogy tök utolsó időt mentünk. Nem működött a kézifék, ezért elrontottam a legelső kanyart, ahol át kellett mennem a gumikon. Rengeteg időt vesztettem ezen a szlalom jellegű gyorsaságon, ezért jókora hátrányból kezdtem a második napot.

Szombat reggel egyből egy 21 kilométeres Corezzo szakasszal kezdtetek, majd az Ornina, és Crocina nevű gyorsok is következtek, amik még nem szerepeltek eddig az útvonal lapon. Mennyire sikerült a két pályabejárásból felírni a pályát, és mire is volt az elég?

A rajtban várakozva megbeszéltük, hogy a tesztelésnek szánjuk ezt a versenyt. Ebből adódóan nem mentünk 100%-on, de így is jó tempót autóztunk, sikerült a kategória első helyre állnunk. Nem volt rossz az itiner, persze utólag ennyi tapasztalattal a hatunk mögött, tudnánk még rajta javítani.

A Barbiano, Caiano gondolom, már fejből megy nektek. Így volt most is?

Igen, ezeken a pályákon már mentem párszor. Itt jobban tudtam az autóra figyelni, kiismerni.

A szombati versenynapra a koronát a Talla szakaszon tettétek fel ahol a Mitropa értékelésben az előkelő negyedik helyen végeztetek. Ennyire bejött neked az éjszakai gyors?

Bejön, de most nagyon lassan mentünk. Abszolutban nagy volt a különbség előttünk és mögöttünk is. Nem volt értelme sietni. Begyűjtöttünk egy Mitropa negyedik helyezést, ezt nem akartam kockáztatni.

Jó pár versenyautóval indultál már a Mitropa Rally Cup versenyein. Most egy Renault Clio R3T-vel vettél részt. Mi miatt döntöttél újra az elsőkerekes autó mellett?

Az R5-os autó számunkra megfizethetetlen. Jobban szeretek „A” csoportos autóval versenyezni, így a költségvetésünket tekintve jelenleg ez a legmagasabb kategória, amit fenn tudunk tartani.

Két hét múlva magyarországra látogat a Mitropa rally nemzetközi mezőnye. Ott láthatunk téged a testvéreddel?

Igen, már beneveztünk, a Clioval.

Végezetül, miként is sikerült számotokra a Casentino rali? Hogy feküdt a Clionak?

Az autó versenyképes a kategóriájában és számomra ez a fontos. Nem akarok nagyobb kategóriában versenyezni úgy, hogy nincs meg a hátterünk ahhoz, hogy nyerjünk. Inkább jobban érzem magam egy Clioban, ha tudom, hogy ezzel a kocsival nyerhetek. Az autót még finomítani kell, rám kell állítani. Ha ez sikerül, akkor nagyon gyorsak leszünk.

Köszönjük Partnereink segítségét!
Foto: Alessandro Zini – PhotoZini

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek