2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kategória győzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

Kategória győzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

13.Star Rally Barum Rally három napja alatt tíz gyorsasági szakasz várt Anettára és Tamásra illetve pénteken egy városi gyors is.

 

Tamással beszélgetek.

Miként is sikerült a városban csapatni?

– A városi remekül ment, négyen voltunk a korcsoportban, de egy Skoda Octavia TS, már meg sem jelent a rajtnál. Így maradt egy gyári Skoda  Octavia TS, egy Saab Sonett, és a Moszkvics 403 Rallye. A Saab-ot leköröztük, a Skodától viszont kaptunk majdnem 40-et.

 

A szombati gyorsok mind különbözőek voltak, egy sem ismétlődött. Melyik és miért tetszett nektek?

– A szombati négy gyors közül mindegyik tetszett így vagy úgy, kivéve az utolsó Pindula első öt kilométerét (ezt etapolták a rengeteg baleset miatt)

 

A vasárnap sem arról volt hírös hogy sprint nagyságú szakaszokon versenyezzetek. Kétszer mentetek a 25 kilométer hosszú “Májová” elnevezésű gyorson. A Moszkvics is miként viselkedett ezen a nem rövid gyorson. Hogy bírta a tempót?

– Vasárnap (5 volt) a Biskupicén nagyon jól szólt a versenyautó, kettőt is mentünk ott, nagyon jó idővel. Az első Májován sajnos kaptunk egy jobb hátsó defektet, ami elvett kb 4-5 percet. A második kört mindkét szakaszon korcsoport pályacsúccsal zártuk. Volt, akinek 2.50-et adtunk az utolsó 25 kilométeres szakaszon. Rengetegen bedobálták a versenyautókat, az utolsón legalább hármat, csak a historicból.

 

Szombat és vasárnap összesen 113 percet versenyeztetek. Mennyire vette ez ki belőletek az energiát?

– Rettenetesen elfáradtunk a négy nap alatt, éjjel 0.55-re  is volt időnk. Ez egy kőkemény verseny! Idén még rádobtak a Csehek egy lapáttal. A végeredmény azért tényleg jó lett, korcsoport ezüst és a kategória aranya.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

– Sajnos Anetta, a továbbiakban más sporttal kapcsolatos elfoglaltsága miatt nem tud időt áldozni a ralira, így legközelebb nem Ő fogja diktálni… Talán Nyíregyházára összeáll az új páros, a Szilveszteren is mennék.

 

 

– Hajósi Miklós –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum