2022. 05. 25. szerda

Orbán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jövő vasárnap jön a III. Decathlon Borsodcross
VZA5618

Jövő vasárnap jön a III. Decathlon Borsodcross

 VZA5618Október utolsó vasárnapján ismét cyclocross kerékpárosok veszik birtokukba a Miskolci Egyetem Körcsarnokának környékét. A III. Decathlon Borsodcross  keretében Magyar-kupa futamot is rendeznek, de az elit kategórián kívül kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek is megméretési lehetőséget biztosítanak.

Az október 27-i versenyt szervező miskolci HOTE Sportegyesület célja nemcsak sportolóinak versenyeztetése, hanem a kerékpársport évszaktól független népszerűsítése a lehető legnagyobb körben.

Az előző versenyek, különösen a januárban ugyanitt kiemelkedő színvonalon megrendezett országos bajnokság garancia arra, hogy jövő vasárnap a sportbarátok minden igényt kielégítő eseményt tekinthessenek meg. Hozzávetőlegesen 30 fős csapat koordinálja majd az egyre népszerűbb erőpróba lebonyolítását, hogy az a lehető legélvezetesebb legyen szurkolóknak, kerékpárosoknak egyaránt.

 VZA5429

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is egyre népszerűbb cyclocross szakág kifejezetten a hideg, őszi-téli időszakban szólítja meg a kerékpározás szerelmeseit. Olykor a fagy, máskor az eső, a bokáig érő sár, vagy a mesterséges akadályok állítják külön kihívás elé a legedzettebb bringásokat is. A miskolci verseny országszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, a szervezők körülbelül 200 fős induló létszámra számítanak – remélve, hogy Miskolc város és a régió legjobb, legrátermettebb bringásait is csatasorba  tudják állítani, akár az első, úgynevezett hobbi futam rajtjánál, akár a különböző korcsoportos kategóriák startvonalánál.

Nevezni a www.versenyzek.hu weboldalon, vagy a helyszínen, egy órával az aktuális futam rajtját megelőzően lehet.

Ahogy az elmúlt két szezonban, idén is várható, hogy a szakág legjobb nevei közül sokan tiszteletüket teszik a Borsodcrosson. Biztosan itt lesz a többszörös elit magyar bajnok Búr Zsolt, az elmúlt évek Master bajnoki címeit begyűjtő Cser Gábor és Kusz Mátyás.

 VZA5815

Elsőként, 9:00 órakor, a Magyar-kupa sorozatba nem tartozó kilenc éven aluliak Mini-futamának résztvevői adnak számot tudásukról. A hivatalos program 10:00 órakor indul, az úgynevezett hobbi futammal (a szakággal ismerkedők versenyszáma lesz ez, melyen bárki elindulhat). A program további része:

10:45: Master3, U15, U17 korcsoportok

11:30: Master2, U19 korcsoportok

12:30: U11, U13 korcsoportok

13:00: U19, U23, Felnőtt és Master női korcsoportok

14:15: Master1, Elit, U23 korcsoportok

A verseny támogatói: Decathlon Miskolc Sportáruház, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Auchan miskolci áruházai, Hell Energy, Lukács Autó és Medvetalp Bisztró.

További információ az esemény facebook oldalán: III. Decathlon Borsodcross.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum