2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jön a VIII. Nomád Baradla Underground Trail

Jön a VIII. Nomád Baradla Underground Trail

Az augusztus 31-én megrendezendő a VIII. Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű aggteleki terepfutó verseny három hosszabb és egy gyermek pályát kínál a sportág kedvelői számára. A barlangi szakaszt is tartalmazó erőpróbára az előnevezés augusztus 15-ig tart, de, aki lemarad, a helyszínen is jelentkezhet az általa választott távra.

A legfelkészültebbek szombaton délelőtt a Mizuno Baradla Undergound Trail 34 km-es, 1200 méteres szintemelkedéssel és  a 16 km-es, „csak” 500 méteres szinttel a nehezített pályáin mérethetik meg magukat. Rajt 9.00 és 10.00 órakor az aggteleki kemping hátsó bejáratánál.

Délután 5 órakor a Baradla-barlang Vörös-tói kijáratától 100 méterre jelölik a rendező Nomád Sport Alapítvány aktivistái a Petzl Baradla Undergound Trail 7 km-es, 200 méter szinttel kísért távjának rajt, egyben célhelyét. A három pálya egyaránt érinti a vörös-tói középtúrát, ami a Baradla-barlang leghosszabb, 2300 méteres, villanyvilágítással ellátott, a „Világörökség” részét képező szakasza. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet az út, elhaladva Magyarország legmagasabb állócseppköve, a 19 m magas Csillagvizsgáló mellett. A Sárkányfejet, valamint a barlang legnagyobb termét, a különleges akusztikájú Óriások termét is meg lehet csodálni futás közben.  Ez azt is jelenti, hogy a világ egyik legkülönlegesebb futóversenyén az aszfalthoz szokott, a tereppel  csak ismerkedő futók is gond nélkül teljesíthetik a távokat.

A gyermekekre egy 2 km-es futam vár. Az ő rajtjuk 10.15 órakor lesz a délelőtti versenyközpontban. Nevezési díj egy tábla csokoládé.

Lényeges információ, hogy a kedvezményes előnevezésre augusztus 15-ig van lehetőség. Aki lemarad az előnevezésről, augusztus 30-án, 18.00-21.00 óra, illetve augusztus 31-én, 7.00-9.45 óra között az aggteleki kemping hátsó bejáratánál kialakított versenyközpontban, illetve 15.00-16.45 óra között, a Vörös-tói kijáratnál, a helyszínen is nevezhet a nemzetközi erőpróbára. A verseny rendezői ezúton is köszönetet mondanak kiemelt partnereiknek, az Aggteleki Nemzeti Parknak, illetve a Nomád Baradla Camping- és Turista Szállónak.

További információ és előnevezés a http://www.baradla-trail.hu/ oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek