2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jön a Spartan Miskolc Beast és Sprint hétvége!

Jön a Spartan Miskolc Beast és Sprint hétvége!

Ha egyszer kipróbáltad, többé nem tudod abbahagyni…

Hazánkban ötödik éve rendezik meg a világ legnépszerűbb akadályverseny sorozatát, a Spartant! Az idei nagysikerű kanizsai és várgesztesi rendezvények után a széria következő állomásának Miskolc ad otthont, az esemény rajt-cél területe a Csanyik-völgy.

Október 13-án rendezik a „Beastet”, vagyis az úgynevezett hosszú távú Spartan versenyt. Ez azt jelenti, hogy az indulóknak egy kb. 21-25 km-es távot kell megtenniük, a pályát természetes és mesterséges akadályokkal tarkítják – ezekből is legalább 30 db-ot kell leküzdeni. Október 14-én a „Sprint”, vagyis a rövidtáv lesz terítéken, ahol 5-8 km-es pályán legalább 20 akadályt kell teljesíteni.
A kemény szintek, az őszi időjárás, valamint a kiszámíthatatlanság is nehezíti a résztvevők dolgát. Ahogy a szlogen is mondja: You’ll know at the finish line, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi is vár rájuk – a pályaadatok csak a versenyt követően kerülnek nyilvánosságra!
Az őrületből a gyermekek sem maradhatnak ki; mindkét napon négy különböző korosztályban versenghetnek a legkisebbek a számukra kialakított pályákon. Szintén a hétvégi rendezvény része a hazánkban első ízben megrendezésre kerülő 12 órás Hurricane Heat, ami tulajdonképpen nem verseny, hanem egy katonai kiképzés-jellegű esemény.
A Beast távot a szervezők mindenképpen azoknak ajánlják, akik rendszeresen sportolnak és nem ez lesz az első Spartan versenyük. Erre az eseményre a regisztráció a mai napon nyílik! Akiknek a Beast túl nagy falat, válasszák a Sprintet; ezt a távot ajánljuk azoknak is, akik első Spartan megmérettetésükön szeretnének elindulni Miskolcon. Ezen eseményre 2018. június 29-e péntekről lehet regisztrálni. A gyermek-, vagyis a Spartan Kids versenyekre 2018. július 2-től (jövő hét hétfő) van lehetőség nevezni, a Hurricane Heatre pedig majd az esemény előtt 1,5 hónappal nyílik a regisztráció. Mint mindig, a Spartan minden befutója Finisher pólót és befutóérmet kap a célban, a különböző kategóriák legjobbjait díjazzák!
A szervezők ezúttal ígérik, hogy mindenkit kimozdítanak abból a bizonyos komfort zónából és erősen ajánlják, hogy a résztvevők felkészülésükbe építsenek bele sok terepfutást, valamint erősítő edzéseket. Az érdeklődőktől azt kérik, tájékozódjanak a versenyről az esemény Facebook oldalán, valamint a rendezvény honlapján!
De mire is számíthat az, aki eljön Miskolcra?
Az esemény egész hétvégés szórakozási lehetőséget kínál, a rendezvény ideje alatt fergeteges hangulat várható, DJ és speaker szórakoztatja majd a Nagyérdeműt, a fesztiválterületen számos aktivitás között válogathatnak a résztvevők és a nézők. A szurkolóknak érdemes lesz elsétálni a pálya különböző szakaszaira is, hiszen nemcsak a csodás bükki panorámában gyönyörködhetnek; a versenyzők egymással, és önmagukkal történő küzdelme is rendkívül izgalmas – Miskolc pedig egész hétvégén sokszínű attrakciókkal várja majd az ide látogatókat!

Jegyezd fel a naptáradba:
MISKOLC BEAST & SPRINT
Időpont: 2018. október 13-14.
Helyszín: Csanyik-völgy, Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek