2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jelentős fejlesztések a Kemény Dénes uszodában

Jelentős fejlesztések a Kemény Dénes uszodában

A Kemény Dénes Városi Sportuszoda wellness részlegében jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően magasabb minőségű szolgáltatásokat kínálnak a létesítményt rendszeresen használó sportolóknak és a nagyközönségnek egyaránt. A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett uszodában a kondicionáló terem, a szauna és a szolárium is megújult. Pályázati támogatásnak köszönhetően 2020-ig további, mintegy 100 millió forintos fejlesztés várható.

A kondicionáló terem alapterülete 18, a kapcsolódó öltözőé 5 négyzetméterrel bővült, valamint új gépek kerültek beszerzésre. A terem berendezéséhez 6 darab új, a kor követelményeihez igazodó, kiváló minőségű, szinte minden izomcsoport megdolgozására alkalmas gépeket (multipress-állvány, hátgép, lábtoló-gép, comb közelítő-távolító gép, 2 db speciális úszó ergométer), továbbá bordásfalat, húzódzkodó állványt, hasizom-padot, állítható fittness-padot, medicin labdákat szereztek be. A projektnek köszönhetően a sportolók az eddigiektől modernebb körülmények között végezhetik erősítő edzéseiket. A terem a lakosság számára is nyitva áll, kivételt jelent hétköznaponként a 10.00-11.30 óra közötti idősáv, amikor a vízilabdázók, valamint a 15.00-16.00 óra közötti időszak, amikor az úszók veszik birtokba a megújult kondicionáló termet.

A szaunatér is bővült, az új részben egy infraszauna kapott helyet. A finn szaunák előtti pihenőrészhez hasonlóan ide is új pihenőbútorok kerültek. A finn szaunákba sóoszlopokat alakítottak ki, párologtató edényeket, dézsákat és új szaunamérő-műszereket helyeztek el. A munkálatok befejezéseként – a látogatók komfortérzetének növelése érdekében – megtörtént az ablaküveg-felületek belátást korlátozó, de a természetes fényt beengedő, opálosító fóliázása.

A régi szoláriumot is lecserélték, egy új, Sunless V 58 típusú, Chocolate Brown Top Nr.1 csövekkel szerelt álló szoláriumra. A paravánnal elzárt új berendezés a konditerem előtt kialakított új térben található, melyhez mosdórésszel ellátott kis öltöző tartozik.

A fejlesztés 10,6 millió forintba került, ebből 8,6 millió forint pályázati forrásból volt biztosítva, az Önkormányzat 2 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

Újdonság, hogy wellnessrészleg menedzsert is alkalmaz az üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. Az új munkatárs feladata a kondicionáló terem, a szauna és a szolárium rendjének felügyelete, a lakossági használók támogatása, segítése a gépek, eszközök használatában, igény esetén személyi edzés biztosítása.

Folytatódik a Kemény Dénes városi uszoda fejlesztése

Önkormányzati finanszírozással még ebben az évben elektronikus beléptető rendszert építenek ki, továbbá Tao pályázaton nyert, közel 100 millió forintból 2020 végéig korszerűsítik az uszoda világítását, energiaellátó rendszerét, hangosítását, és felújítják a medencetéri elektromos ajtók elektronikáját, mechanikáját, valamint kicserélik a medencetér sérült burkolati elemeit, kívül pedig új parkolókat is kialakítanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek