2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Indulj útnak felkészülten kerékpáros csomagtartóval!

Indulj útnak felkészülten kerékpáros csomagtartóval!

Sokan részesítik előnyben a gyalogos túra helyett a biciklivel történő túrázást, mivel sok esetben egyszerűbb, lendületesebb és élvezetesebb a tekerés úgy, hogy a csomagokat nem a vállakon kell cipelni.

Sokszor látni embereket útnak indulni bringával és egy hatalmas telepakolt hátizsákkal a hátukon. Hosszú távon egyáltalán nem komfortos ez a viselet, megerőlteti a vállat és a hátat, fájdalmat okoz deréktájékon, valamint kellemetlenné teszi az utazást is.

A biciklis csomagtartó táska sokkal jobb megoldást jelenthet kisebb-nagyobb utak alkalmával. Legnagyobb előnye, hogy szinte minden belefér, amelyre az utazás során szükséged lehet.

Miért van szükség kerékpáros csomagtartóra?

Hosszabb és rövidebb túrák alkalmával is figyelni kell a megfelelő folyadék- és energiapótlásra, így mindig tarts magadnál elegendő vizet, elektrolitokat tartalmazó üdítőt, valamint néhány ízletes falatot, szendvicset, csokit, banánt vagy egyéb olyan élelmiszert, ami az energiaszükségletet pótolná. Törölköző is lényeges, mivel a nehéz terepviszony hatására nagyobb erőt kell kifejtened, ami pedig izzadással jár. Így nagyobb emelkedő esetében jól jöhet egy törölköző, hogy megszabadítsd magad a zavaró verejtéktől.

Amikor azonban az izzadtság nem csak a homlokodra ül, hanem már a pólódat vagy a nadrágodat is átáztatja, akkor érdemes magaddal vinned egy váltás ruhát is, amelyet egy alapos törölközést követően könnyen átcserélhetsz. Szerszámok tekintetében sem érdemes spórolni, mivel bármikor megtörténhet a baj, és kilyukadhat a kerék, leengedhet a gumi, leeshet a lánc, meglazulhat egy elengedhetetlen csavar. Azonban ha magaddal viszel egy kerékpáros szerszámkészletet, akkor könnyen és gyorsan úrrá tudsz lenni a helyzeten.

Milyen lehetőségek közül választhatsz?

Nem csak a csomagtartó táska szolgálhat megoldásként a szükséges felszerelés szállítására, a kormányra rögzíthető biciklis kosár is alkalmas a tárolásra, amely inkább a városi utazáshoz megfelelő, nem a sportos trekkinghez. Azonban mindezen felül a kerékpár stílusához és színéhez passzoló csomagtartó táska is dekoratív, de hasznos megoldást jelenthet. Rengetegféle biciklis táska létezik a piacon, válogathatsz különböző szín, forma, minta alapján, megtalálhatod a cipzárast vagy a csatosat, választhatsz keményet, illetve puhát egyaránt.

Amennyiben segítségre lenne szükséged döntésedben, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathatsz, és ahol megtalálhatod a számodra legideálisabb biciklis táskát egyaránt. Összességében 4 fő típus létezik. Van az egyoldalas fajta, amely a hátsó kerék egyik oldala mellett lóg. Van a kétoldalas, amely már dupla pakolórésszel rendelkezik, továbbá létezik kétoldalas megoldás levehető felsőrésszel, valamint csomagtartó tetejére helyezhető pakolóegység is./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek