2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ilyen se volt még – válogatott labdarúgó tör az ország csúcsára!

Ilyen se volt még – válogatott labdarúgó tör az ország csúcsára!

Szombaton, május 27-én a 20. KPMG Kékes Csúcsfutáson várhatóan ismét kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan levő Kékestetőre. A verseny fővédnöke Heisz György Gyöngyös polgármestere.

A futóknak Mátrafüredről indulva (Volánbusz pályaudvar) kell legyűrniük a 11,6 km-es távot, 671 méteres szintkülönbség mellett (Mátrafüred – Mátraháza – Déli sípálya – Kékestető útvonal, a helyszínen is lehet nevezni). Mindezt az extrémitást betetőzi az utolsó 150 méter, amikor a sípályán keresztül kaptatva lehet elérni a célt, hogy ezután a szokások szerint mindenki elkészíthesse az elmaradhatatlan ölelkezős fotóját az ország csúcsát jelző kővel. A kétezres mezőnyben 16 olyan sportember is akad, akiknek idén már a 20. fotójukat lesz alkalmuk elkészíteni, ha  most is célba érnek, ahogy 1998 óta minden évben.

A 19-szeres teljesítő Kékes Csúcsfutók Klubjának tagjai:
Balogh Ádám (Budapest), Dombóvári Csaba (Székesfehérvár), Domoszlai Attila (Hajdúnánás ), Halics Péter (Budapest), Jármai János (Solymár), Juhász Péter (Budapest), Jusztin Ferenc (Szécsény), Jusztin Ferenc Richárd (Szécsény), Keresztes János (Budapest), Kocza István (Jászberény), Kópiás Balázs (Bugyi), Ladányi Róbert (Budapest), Papik Roland (Salgótarján), Pataki Róbert (Pákozd), Rozs Péter (Hajdúböszörmény), Schuch Tamás (Budapest).

Köztük a legidősebb 72 éves szécsényi Jusztin Ferenc. Ezzel azonban messze nem ő a korelnök az ország 409 településéről érkező futók közt. A mezőnyben a legidősebbek az örökifjú nyolcvan felettiek: Fehér Károly és Zsiga János vezetik.

Az idei verseny szenzációja, hogy a futásba szinte beleszerelmesedett Dombi Tibor, az egykori 35-szörös válogatott életében először indul.

*  A maraton teljesítése után szeretném kipróbálni magam számomra ismeretlen, extrém helyzetben is – mondta a 44. életévéhez közeledő egykori debreceni labdarúgó.

Rajt (május 27, szombat):

11.00 Extra seniorok
11.10 „Suhanj!” – mozgássérült sportolók rajtja
11.15 RAJT!

A tavalyi győztesek:

Férfiak: Pelsőczy Attila – TFSE – 47:12

Nők:  Staicu Simona – Dunakeszi – 55:03

A pályacsúcsot is tartó Staicu az első atléta, aki négy alkalommal jutott fel elsőként a csúcsra (1999, 2013, 2015, 2016).

A SUHANJ! Alapítvány csapata évek óta aktív résztvevője a KPMG Kékes Csúcsfutásnak. A verseny rendkívüli megmérettetés a számunkra, hiszen értelmi fogyatékos, autizmussal élő, látássérült és vak sportolóknak, valamint a futókocsikban kísért akadályoztatott gyerekeknek segítenek az extrém körülmények közt.
Az idei évben is rajthoz áll a SUHANJ!, a nevezett Suhancok között van Rett szindrómás, autizmussal élő, látássérült és kerekes székes fiatal is, akiket most a névadó szponzor KPMG futói adománygyűjtő Suhangyalként segítenek, közülük ketten kísérőként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek