2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hihetetlen győzelem több tízezer szurkoló előtt

Hihetetlen győzelem több tízezer szurkoló előtt

Tim Gábor nagyszerű lehetőség előtt állt az RCM Cup második hétvégéjén, az első két verseny után, a bajnoki tabella élén állt, így érkezett a sorozat a Hungaroring-re. A sorozat számára ez a hétvége volt kiemelve a versenynaptárban, hisz az FIA WTCC hazai futamának a betétprogramjaként szerepelt az új szervezésű márkakupa.

Április végén Tim Gábor egy győzelmet és egy második helyet szerzett, jól kezdte az idény, nagy volt a tét, ezt a sikerszériát szerette volna folytatni a Michelisz-fanok tízezrei előtt.

Az Apex Racing Team versenyzője az időmérés után nem volt elégedett az autójával, az egyenesekben jelentős hátrányban volt, és csak a harmadik helyet szerezte meg. A csapat a telemetria elemzése után megtalálta a hiba forrását, és kiküszöbölte azt.

A szombati versenyen már jelentős nézőszám előtt mutathatta meg tehetségét a magyar versenyző. A rajt után tartotta a harmadik helyét, és a futam feléig próbálta megelőzni bajnoki riválisát, Nagy Dánielt. Ez a futam vége előtt sikerült is, majd üldözőbe vette az élen álló Hatvani Bálintot.

A futam utolsó köreire utol is érte, ám csak egyszer tudott előzéssel próbálkozni, amit Hatvani ügyesen kivédekezett. Ugyan Tim-é volt a leggyorsabb kör a futamon, ezt a tempót már nem tudta győzelemre váltani, de elégedett volt a második hellyel, mellyel növelte előnyét az összetettben.

Forrai Gábor, az Apex Racing másik állandó versenyzője csak a célvonalig tudott küzdeni a rookie értékelés első helyéért, a célegyenesre ráfordulva az autója látványos füsttel lehelte ki a lelkét.

Az első verseny utáni nyilatkozatok:
http://youtu.be/OhWy7zHgPT8

A második versenynap, már most kijelenthető, hogy az idei év fénypontja volt. Lelátók rohamosan teltek meg, a 10:15-ös kezdésre már több tízezren ültek a lelátókon. Fantasztikus volt a hangulat, melyet az sem rontott el, hogy a futam elejéig szakadt az eső. Gábor a 7. helyről rajtolt, hisz az első nyolc pilótát fordított sorrendben helyezik el a rajtrácson.

Tim Gábor a rajtot ugyan nem kapta el különösen jól, a féktávon már többeket megelőzött, és döbbenetes módon három kanyar alatt az élre állt! Innen csak egy feladata volt, növelte az előnyét, körről köre futotta a leggyorsabb időket. A verseny felére már 6mp fölötti előnye volt, melyet a célig még tovább növelt, és közel 8mp-es előnnyel megnyerte a futamot!

A bajnokságot így négy futam után 13 pontos előnnyel vezeti, de nincs idő a pihenésre. Az RCM Cup utazik tovább a WTCC mezőnnyel, hétvégén már a Slovakiaring-en folytatódik a bajnokság.

Forrai idei legjobb versenyét futotta, megnyerte a rookie értékelést, és továbbra is vezeti az újoncok értékelését. Lévai Zoltán, harmadik versenyzője a csapatnak, csak vasárnap indult. Gyakorlás nélkül, az utolsó sorból indult, nagyszerűen autózott, 8. helyen intette le a kockás zászló.

A második verseny utáni nyilatkozatok:
http://youtu.be/N9ON_lZ-Ld8

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum