2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hazánk legjobb grundbirkózói a „Generaliban”

Hazánk legjobb grundbirkózói a „Generaliban”

Magyarország idei I. és II. korcsoportos grundbirkózó diákolimpiai döntőjét február 24-25-én a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezi meg Miskolcon, a Generali Arénában.
Az aktuális kiírásra nem kevesebb, mint 180 csapat jelentkezett az ország minden részéből. A borsodi megyeszékhelyen megrendezendő fináléra korcsoportonként és nemenként 10-10 együttes kvalifikálta magát az öt országos elődöntőből. Megyénk reprezentánsai közül a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola 100 százalékos teljesítményének köszönhetően mind a négy kategóriában képviseltetheti magát. Rajtuk kívül a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola I. és II. korcsoportos lány csapataiért, valamint a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda I. korcsoportos fiú gárdájáért szurkolhatnak majd a borsodi sportbarátok.
Február 24-én, szombaton az I. korcsoportos, míg másnap a II. korcsoportos leányok és fiúk küzdelmeit – hét súlycsoportban – egyaránt 10 órai kezdéssel rendezik meg Fazekas Miklósné vezette házigazdák.
A versenybíróság elnöki teendőit Deák Bárdos Mihály egykori Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikonbirkózó, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője látja el.
A rangos eseményt, melynek fővédnökségét dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke vállalta el. A védnökök között találhatjuk Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) vezetőjét, dr. Szabó Tündét, az EMMI sportért felelős államtitkárát, dr. Palkovics Lászlót, az EMMI köznevelésért felelős államtitkárát és dr. Kriza Ákost, Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterét.
A további védnökök közül megtiszteli az eseményt jelenlétével Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés elnöke és Rónai Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke is. Ott lesz a versenyen Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kétszeres felnőtt világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke, továbbá Dombi Rudolf olimpiai- és Európa-bajnok kajakos, az MDSZ területi menedzsere is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek