2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Háromszáznál több hazai és külföldi úszó vetélkedik Miskolcon

Háromszáznál több hazai és külföldi úszó vetélkedik Miskolcon

Háromszáznál több (három országból érkezve) úszó fordul meg a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában a november 15-16-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség és a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. által közösen megrendezendő XXXII. dr. Bitskey Zoltán Emlékverseny, egyben a 25. Testvérvárosok Kupája nemzetközi viadalon. Megyénket öt egyesület sportolói képviselik.

A rangos esemény november 12-én, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában  megtartott sajtótájékoztatójának résztvevőit Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola ügyvezetője köszöntötte, aki bevezetőjében elmondta, hogy a péntek délutáni megnyitó ünnepségre elfogadta a meghívást Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere is.

Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) régióvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Úszó Szövetség főtitkára, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója, egyben az úszó szakosztály vezetője elmondta, hogy kezdetben, 1988-ban, a diósgyőri tanuszodában nem gondolták, hogy egyszer egy ilyen modern létesítményben rendezhetik meg a versenyt, egy ilyen nagy sorozat részeként, mely hosszú évek óta, egész pontosan a párhuzamosan életre hívandó Testvérvárosok Kupája negyedszázaddal ezelőtti indulásával nemzetközi jelleget öltött.

– A nagy érdeklődésre való tekintettel idő előtt, szombaton este lezártuk a nevezést, mert nem szerettünk volna „túllőni” a létszámmal – fogalmazott Hölcz Péter. – Tizenöt hazai, köztük öt megyei – Fiedler Ottó SE, Miskolci Sportiskola, Ózdi Úszó Klub, Swimming Penthatlon Club, Tiszaújvárosi Triatlon Klub –  egyesület mellett testvérvárosunkból, Kassáról, továbbá Lőcséről és Marosvásárhelyről várunk sportolókat. A több, mint háromszáz úszó – a 2012-es születésűektől a felnőttekig – összesen 32 versenyszámban, a világbajnokság programjának megfelelő menetrend szerint, 50, 100, 200 és 400 méteres versenyszámokban méri össze tudását. Mivel a 800 női gyors, illetve az 1500 méteres férfi gyors ritkán szerepel a kínálatban, mi ezúttal erre is lehetőséget biztosítunk. Hagyományainkhoz híven egy-egy számmal ezúttal is megemlékezünk dr. Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról (1924, Párizs), Európa-bajnoki ezüstérmeséről, négyszeres főiskolai világbajnokáról, aki nagyon szerette sportágát és nagyon sokat tett érte Miskolcon. Szintén emlékszámot rendezünk Vígh Józsefnek, Miskolc város örökös edzőjének, Delneki Miklósnak, a városi, illetve a megyei szövetség kiváló sportvezetőjének, a miskolci Pászti Csabának, a fiatalon elhunyt kiváló sportolónak és edzőnek, továbbá Kriston Orsolyának, a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszónak a tiszteletére. A két nap alatt közel 2000 rajtot produkálnak a versenyzők. Örvendetes, hogy ebben a Miskolci Sportiskola több, mint 80 úszója is jelentősen érdekelt. A kategória-bontások miatt 116 eredményhirdetés lesz.

Kiss Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Úszó Szövetség elnöke labdarúgó hasonlattal élve elmondta, hogy sikeres csapaton nem szokás változtatni. – Az őszi, tavaszi és nyári versenyeinket is a jelenlegi, remekül együttműködő stábbal valósítjuk meg. – fogalmazott az elnök. – A magas színvonalú szakmai tartalomért a Miskolci Sportiskola, a létesítményi, technikai, tárgyi háttér biztosításért a Miskolci Sportcentrum Kft. munkatársainak jár a köszönet. A jelenlegi versenyt sokan cikluszáró eseményként is használják, ami garantálja a színvonalat. Jó magam ezúttal is izgalommal várom az eseményeket. Minden versenyt ünnepnek tekintek, ahol a résztvevők számot adhatnak felkészültségük állapotáról és jó hírét vihetik Miskolc városának.

Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a nemzetközi úszó viadaloknak és vízilabda mérkőzéseknek a hétvégén otthont adó Kemény Dénes Városi Sportuszoda november 15-én, pénteken 10.00-22.00 óra, november 16-án, szombaton 06.00-17.00 óra, valamint november 17-én, vasárnap 10.00-20.00 óra között zárva tart, melyért ezúton is a lakosság elnézését kérik.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek