2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Három miskolci, és egy kazincbarcikai MDSZ-díj

Három miskolci, és egy kazincbarcikai MDSZ-díj

Pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elismeréseit a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. A január 23-án, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián megtartott ünnepélyes rendezvény négy kategóriájában négy borsodi – három miskolci és egy kazincbarcikai – díjazott is volt.

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2017/2018-ban a Diákolimpia® versenysorozat.  A versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerben nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Összesen négy kategóriában díjazták a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél is az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A pedagógusok ösztönzésének, lelkesítésének sikere, ha az adott intézményi létszámhoz képest minél többen vesznek részt a versenyen. Ezt a motivációs tevékenységet ismeri el az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Egy-egy sportesemény hangulatán nagyban visszatükröződik a szervezők lelkesedése, sport iránti szeretete. Az elhivatottság jutalma pedig a magas látogatottság és az elégedett résztvevők mellett a 2017/2018. tanévi diákolimpiai rendezvénye díj. Idén is három rendező szervezet részesült ebben az elismerésben. A sport nemcsak a győzelemről szól, hanem a tisztességes küzdelemről is. Fair play díjban részesült az a fiatal sportoló, aki ezen a területen viselkedésével másoknak is példát mutatott.

A január 23-i ünnepélyes díjátadón beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. A díjátadásban közreműködött továbbá Háfra Noémi, a magyar női kézilabda válogatott tagja, junior világbajnok, a 2018-as Kézilabda Európa-bajnokság All Star csapatának tagja.

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését: „A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló Diákolimpia® több évtizede biztosít sport megmérettetést az iskolásoknak, amelynek népszerűsége tovább emelkedik, hiszen idén 15 ezerrel több nevezés érkezett a versenysorozatba a tavalyihoz képest.” – emelte ki Balogh Gábor.

A borsodi díjazottak:

A tanév legeredményesebb megyei Diákolimpia® testnevelője:

Borsod-Abaúj-Zemplén

Letek László

Földes Ferenc Gimnázium


Letek László a Földes Ferenc Gimnázium  vezető testnevelő tanára.  Közel három évtizede meghatározó egyénisége a megye diáksportjának. Az elmúlt tanévben duatlon sportágban  V. kcs.fiú csapat és egyéni bajnoki címet értek el tanítványai. Floorball sportágban V. kcs.fiú csapatával Országos 5. helyen végeztek.  Sikersportága a kosárlabda, ahol rendszeresen az országos döntőkön is eredményesen szerepelnek diákjai. Évtizedek óta a Megyei Középiskolai Sportbizottság elnökeként segíti a diáksport élet szervezését. Megbízható, munkájában igényes, elhivatott kolléga. Kiváló pedagógiai és szakmai munkája példa értékű.

Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód kategória:
Középiskolák:

 

 

 

 

I.

Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium

Veszprém

Veszprém

II.

Diósgyőri Gimnázium

Borsod-Abaúj-Zemplén

Miskolc

 

III.

Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium

Jász-Nagykun-Szolnok

Karcag

A Diósgyőri Gimnázium következő sportági eseményeken való eredményes szerepléssel érdemelte ki a díjat: Asztalitenisz Diákolimpia; Atlétika IV. korcsoport; Atlétika Mezei Futóbajnokság; Atlétika ÜCsB; Atlétika V-VI. korcsoport; Floorball Diákolimpia; Futsal IV. korcsoport; Futsal V-VI. korcsoport; Kézilabda V-VI. korcsoport „A” kategória; Kosárlabda V-VI. korcsoport „A” kategória; Kosárlabda V-VI. korcsoport „B” kategória; Röplabda IV. korcsoport; Röplabda V-VI. korcsoport „A” kategória; Röplabda V-VI. korcsoport „B” kategória; Torna „B” kategória; Úszás

A tanév diákolimpiai rendezvénye kategória:

Időpont

Város

Sportág

Rendező

2018.02.24-25.

Miskolc

Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntő – Miskolc

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

2018.05.26-27.

Győr

Atlétika Pályabajnokság Diákolimpia Országos Döntő – Győr

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület

2018.04.12-15.

Balatonfüred

Kézilabda “B” Kategória Országos Döntő – Balatonfüred

Veszprém Megyei Diáksport Egyesület


Becsületes Játék – Fair Play díj nyertese:

Bakó Beatrix, a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Beatrix a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának tagja. Az edzéseken együtt dolgozik a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóival, amely nem az ő iskolája. Az iskola III. korcsoportos csapatának egyik tagja a Diákolimpia® országos döntőjének „célegyenesében” bárányhimlős lett. A csoportos gimnasztikában csak teljes létszámmal lehet edzeni. ezért a lehetetlen helyzetben Beatrix állt be a csapatba abban a tudatban, hogy ő semmikép sem versenyezhet, hiszen nem ebben az intézményben tanul. Az utolsó pillanatig minden nap ott volt, hogy a csapat tudjon gyakorolni. Szerencsére a beteg csapattag a versenyre össze tudta szedni magát és be tudott állni a gyakorlatba, és nagy meglepetésre megnyerték korcsoportjuk versenyét.

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek