2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hangulatos MVSI-születésnap és sportág-ajánló

Hangulatos MVSI-születésnap és sportág-ajánló

Huszadik születésnapját ünnepelte szeptember 23-án a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI). A Miskolci Egyetem Sportközpontjában sportág-ajánlót is tartottak az érdeklődők számára. A hangulatos és sikeres napon mintegy 250 gyermek kóstolt bele a felvonultatott sportágakba.

A legnagyobb létszámban a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola alsó tagozatos diákjai vonultak fel az esemény regisztrációjához. 10-12.15 óra között folyamatosan ment a sportág-ajánló, melynek során a fiatalok belekóstolhattak az asztaliteniszbe, atlétikába, birkózásba, judoba, kajak-kenuba, kosárlabdába, labdarúgásba, ökölvívásba, röplabdába, a sakkba, tájfutásba, a tornába és az úszásba is.
Ezt követően Illyés Miklós, az MVSI ügyvezetője köszöntötte a jelenlevőket. – A Sportiskola 1998-as megalakulása óta jelentős, az aktuális igények kielégítése, illetve a folyamatos fejlődés érdekében strukturális és szakmai változások történtek – hangzott el az egykori judo olimpikontól. – A kezdeti 10 helyett, jelenleg 15 szakosztályban, csaknem 60 edző irányításával, mintegy 1000 gyermek végzi a tervszerű edzéseket, megalapozva, illetve folytatva a korábbi évek sikereit. A minden sportágra kiterjedő, kiegyensúlyozott szakmai munkát bizonyítják a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) által tagszervezetei részére évente kiírt versenyben elért eddigi helyezések. Az MVSI az egyesületi típusú sportiskolák között minden évben, így idén is a dobogón végzett, míg 2011-ben, 2012–ben, 2016-ban és 2017-ben – „Az ország legeredményesebb Sportiskolája” címet – érdemelte ki.

Rakaczki Zoltán, Miskolc MJV polgármesteri sportbiztosa egyebek mellett a következőket mondta ünnepi beszédében: – A folyamatos működéshez, a tárgyi feltételek biztosításához a kiegyensúlyozott pénzügyi hátteret, a kiszámítható, jelentős mértékű finanszírozást a városi önkormányzat sport iránti elkötelezettsége jelenti, amely tükröződik az éves költségvetésekben. A 20. születésnapját ünneplő Miskolc Városi Sportiskola megalakulása óta a megyeszékhely legnagyobb utánpótlásnevelő bázisa. Napjainkban  jónéhány sportág meghatározó felnőtt csapataiban találunk egykori miskolci sportiskolást, ami szintén önmagáért beszél. A teljesség igénye nélkül büszkék lehetünk a kézilabdázó Németh Tamásra (Gyöngyös), Pásztor Ákosra (Tatabánya), a kosárlabdázó Dubei Debórára (Sopron), Nagy Dórára(Győr), a jégkorongozó Duschek Dávidra (DVTK Jegesmedvék), Gőz Balázsra (DVTK  Jegesmedvék), Miskolci Márkra (DVTK Jegesmedvék), a röplabdázó Szajkó Tímeára (DVTK), Szabó Barbarára (DVTK), Kovács Edinára (DVTK), Leitgeb Noémire, Sitkei Mariannra, a labdarúgó Kulcsár Dávidra (Paks), Bacsa Patrikra (DVTK), Eperjesi Gáborra (DVTK), Takács Péterre (ifi vb-bronzérmes, DVTK), az atléta Nemes Ritára, az úszó Kádas Vivienre (londoni olimpikon bp-i színekben), a judós Gercsák Szabinára, a birkózó Rögler Gáborra (TFSE), az ökölvívó Csóka Nándorra, Horváth Milánra, a kajak-kenus Bodonyi Andrásra (NKM Szeged, olimpiai aspiráns), Szakmáry Olivérre (DKSC ), Koleszár Mátyásra (Bp. Honvéd – 3x felnőtt Eb ezüstérmes), Viola Viktorra ( felnőtt válogatott). Jó példa, vagy akár példakép tehát bőven van a mai fiatalok előtt, akik közül sokan már a Sportiskola kereteiben bontogatják szárnyaikat, míg mások – remélhetően szép számmal – éppen a mai napon, az itteni sportág-ajánlóknak köszönhetően kívánnak majd csatlakozni ehhez a nagy Családhoz! Valamennyi ifjú sportolónak, legyen bár már igazolt versenyző, vagy első lépéseire vállalkozó kezdő, saját szintjén szép sikereket kívánok! Merjetek nagyot álmodni és tegyetek meg mindent azért, hogy azok teljesülhessenek!

Deák Bárdos Mihály egykori Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon birkózó, mint az MVSI szakmai vezetője az első 20 év legsikeresebb versenyzőinek, az U18-as vb-bronzérmes, felnőtt válogatott Dubei Debóra kosárlabdázónak (távollétében édesanyja, Balogh Gabriella képviselte) és a felnőtt Eb-bronzérmes ökölvívó Csóka Nándornak emléklapot adott át.

Illyés Miklós és Fuhrmann Géza, az MVSI alapító igazgatója virágcsokorral köszöntötte az intézmény három hölgy dolgozóját – Lőrinczné Szedlák Juditot, Sütőné Jeney Andreát és Ragány Szilviát, akik kezdettől fogva, 20 éve a sportiskolában tevékenykednek.

A program következő részében – a pódiumon –  az MVSI egykori és jelenlegi sikeres versenyzőivel Juhász István, a Miskolci VTV sportiportere beszélgetett. Az úszó Sztankovics Anna, a kajak-kenus Bodonyi András, az ökölvívó Csóka Nándor, a judós Tóth Apor, illetve a labdarúgó Eperjesi Gábor a kötetlen társalgás közben egyaránt beszélt a kezdetekről, az inspirációról és arról, hogy az élsport mellett a tanulást is kiemelten kezelték, kezelik pályafutásuk során.
Nagy sikere volt a Deák Bárdos Mihály által meghozott jubileumi MVSI-tortának, melyet Illyés Miklós és Fuhrmann Géza közösen vágott fel és kínálta meg belőle az edzőket. A gyermekek között 400 szelet csokitortát osztottak szét a jó hangulatú születésnapon, mely a délutáni órákig tartott a Miskolci Egyetem Sportközpontjában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek