2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Hamarosan itt a Kihívás Napja!

Az előző évek sikereiből kiindulva idén is magas részvételi arányra és különleges programokra számítanak a szervezők a Kihívás Napján – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Ebben az évben sokak példaképe, Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Kádár-Papp Nóra, a tavalyi  Testébresztő Díj zsűri győztese is az esemény mellé állt.

Május 25-én kerül sor a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében a Kihívás Napjára. Ezen a napon országszerte közösségi sportrendezvényeken vehetnek részt a mozogni vágyók. Az esemény már 25 éves múltra tekint vissza hazánkban, és az évek alatt több mint 1600 hazai település vett részt a mozgást és az egészséges életmódot népszerűsítő programban.

2016-ban a rendezvény fő támogatója az ismert üdítőital gyártó cég Testébresztő programja. Sokak példaképe, a háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely elvállalta a Testébresztő Nagykövet szerepét, és a Kihívás Napja kapcsán tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy miért döntött úgy, hogy elvállalja a nagyköveti tisztséget. „Élsportolóként a mozgás az életem része, emellett úgy gondolom, hogy a mindenki számára elérhető szabadidősportot is ugyanúgy támogatni kell. A mozgásszegény életmód mára világszerte a negyedik leggyakoribb halálozási okká vált, ezért különösen fontosnak tartom, hogy olyan kezdeményezésekben vegyek részt, amelyek a mozgást népszerűsítik.” – hangsúlyozta a háromszoros olimpiai bajnok.

Gergő mellett Kádár-Papp Nóra a Gyerünk anyukám! mozgalom alapítója, a tavalyi zsűri győztese is nagy örömmel vállalta a  nagykövet szerepet. „A Kihívás Napja mozgatja meg a legtöbb embert az országban, köztük számos anyukát is, ezért nagy örömömre szolgál, hogy ezzel a testhezálló feladattal én is népszerűsíthetem a rendszeres testmozgást. A tapasztalat azt mutatja, hogy az anyukák lelkesedése könnyen átragad az egész családra, így még több emberhez jut el a mozgás öröme.”

“A Magyar Szabadidősport Szövetség immár 25 éve a Kihívás Napja főszervezője. Ez a rendezvény azért is áll közel a szívünkhöz, mert megmutatja az embereknek azt, hogy nem kell a lakóhelyüktől eltávolodni ahhoz, hogy aktív életet éljenek és rendszeresen mozogjanak, hiszen a Kihívás Napján bemutatott sportok egy része bármikor és bárhol végezhető.” – osztotta meg velünk gondolatait Czene Attila, a Magyar Szabadidő Szövetség elnöke.

A cég Magyarország számára kiemelten fontos, hogy a mozgás lehetőségét és örömét minél több emberben tudatosítsa. A mozgás ugyanis nem csak a versenysportot jelenti, de szerves, része lehet a mindennapoknak is, például szabadidős tevékenység formájában. A  program több mint tíz éve alatt 3,3 millióan vettek részt az 570 sportprogram valamelyikén. „A vállalat már 10 éve támogatja az MSZSZ rendezvényeit. Nagy örömmel tesszük, hiszen céljaink azonosak: az aktív életmód fontosságára felhívni a figyelmet, és minden lehetőséget megragadni, hogy a lehető legtöbb embert megmozgassunk, melyre a Kihívás Napja kiválóan alkalmas.” – hangsúlyozta a fő támogató, a  Kft. kommunikációs vezetője, Pellion Ágnes.

Hogy építheted be a mozgást a mindennapi életedbe? Gergő és Nóri egyszerű tippjei ebben segítenek. • Lift vagy mozgólépcső helyett lépcsőzz! • Nézz utána az interneten, milyen mozgási lehetőségek vannak a közeledben, például szabadtéri edzőgépek, uszodák. • Ha autóval mész vásárolni, a bejárattól távol keress parkolóhelyet, így lehetőséged nyílik egy kis gyaloglásra! • A munkahelyeden telefonálj sétálva és figyelj arra, hogy óránként iktass be pár perc mozgást!

További információk: www.kihivasnapja.hu;

Információk a támogató programjairól: www.testebreszto.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum