2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Hajrá, DVTK-Jegesmedvék!

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy DVTK-Jegesmedvék néven folytatja a miskolci jégkorong csapat, illetve tulajdonos lesz Miskolc városa és az Arago csoport.- Komoly és minőségi munka elismeréseként írtuk alá ma a DVTK-Jegesmedvék társasági szerződését – kezdte Dr. Kiss János, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere. – Bemutatkozik egy új klubmodell, ami később példaként szolgálhat a többi miskolci klub számára. Döntő lesz a közösségi tulajdon, többségi tulajdonos marad Miskolci Jegesmedvék Jégkorong Sport Egyesület, ugyanakkor belép két új kisebbségi tulajdonos, Miskolc városa és az Arago csoport.

 

A DVTK brand 1910. február 6. óta a legerősebb miskolci márka a sportban – folytatta a városvezető -, amelyhez ma csatlakoztak a jégkorongozók. Köszönjük az Arago csoport támogatását a miskolci sportélet működésében!

 

– 2015 Miskolcon a jégkorong éve – vette át a szót Egri István, a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong Sport Egyesület. – Három kupát hoztunk Miskolcra, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a férfiaknál az első csapatsportban szerzett bajnoki aranyat nyertük Miskolc városának. Ennek eredményeként ősszel európai bajnokcsapatokkal találkozunk, a kontinentális kupa második fordulóját október végén Miskolcon rendezzük. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók megtöltik a csarnokot és bízom benne, meg tudjuk mutatni, hogy európai szinten is megálljuk a helyünket. Ráadásként a magyar válogatott – 4 miskolci játékossal és 2 stábtaggal a soraiban – feljutott az A-csoportba, jövőre sokszoros világbajnokokkal mérkőzhetnek Szentpéterváron.

 

– A népkerti infrastruktúra és az edzői stáb egyaránt alkalmas a világszínvonalú munkára – mondta a klubvezető. – A sportban ugyan a pályán dőlnek el az eredmények, de pénz kell a feltételek megteremtéséhez, ezért segítségre van szükségünk. Szeretnénk megtartani értékeinket, magasabb szintre lépni, amihez támogatókra van szükség. A mai megállapodás lehetővé teszi, hogy megismételjük az eddig elért eredményeket, valamint a nemzetközi kupában is meneteljünk.

 

– Mindenekelőtt gratulálni szeretnék Egri Istvánnak és a jégkorongozóknak az előző évben elért sikerekhez – fordult az előtte szólóhoz Sántha Gergely, a Borsodsport Invest ügyvezetője -, ami nagyszerű alapot jelentett ahhoz, hogy a mai megállapodás létrejöjjön. Ahogy már több helyen deklaráltuk, az Arago csoport célja az, hogy a DVTK-n keresztül az egész észak-magyarországi sportéletet felkarolja, utánpótlás, tömegsport és a versenysport szintjén az infrastrukturális, gazdasági és rendszerszintű kereteket biztosítsa.

 

– A labdarúgás, a kosárlabda, a sakk, valamint a birkózás után következő lépésként megállapodást kötöttünk a Miskolci Jegesmedvékkel, illetve a DVTK labdarúgó csapatának többségi tulajdonosa kisebbségi tulajdonos lesz a jégkorong csapatot működtető gazdasági társaságban. Az eddig is sportsikereket elérő sportklub, a városi önkormányzat és a reálgazdasági szférában komoly súllyal jelen lévő vállalatcsoport együttműködése megfelelő alapot teremt arra, hogy a hazai sikerek után az európai porondon is megfelelő szinten tudja képviselni a DVTK-t és Miskolc városát a csapat – zárta a cégvezető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek