2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Hagyományt teremt a Samsung az Olimpiai Zöld Fesztivállal

Hagyományt teremt a Samsung az Olimpiai Zöld Fesztivállal

Május elsején rendezik meg a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál, amelynek ma tartották meg felvezető sajtótájékoztatóját a Margitszigeten.
A sajtótájékoztatón részt vett Borkai Zsolt MOB-elnök, valamint Samsung Electronic Magyar Zrt. elnöke, Dae Hyun Kim, Facskó István a vállalat alelnöke, és Molnár Zoltán, a MOB főtitkára is.

– A Samsung Atlanta óta az olimpiai mozgalom kiemelt támogatója, és akárcsak a MOB, a vállalat is hangoztatja és hangsúlyozza a mozgás fontosságát – emelte ki Borkai Zsolt. – A Samsung is felismerte, hogy a magyar embereknek nagy igényük van a természetben való sportolásra. Remélem, hogy vasárnap, Anyák Napján rengeteg család látogat ki a helyszínre, és mindenki emlékezetes élményekkel gazdagodik a sportolás közben, valamint az olimpikonokkal való találkozás alkalmával.

– Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is megrendezhetjük a zöldfesztivált – kezdte beszédét Kim úr. – A rendezvény célja, hogy az emberek a szabadban tölthessék el a szabadidejüket, hiszen a sport a természetben a legélvezetesebb. Nagyon örülök annak, hogy az SOS gyermekfaluból közel kétszáz fiatal is focizik és fut az eseményen, valamint fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Samsung az eseményen véradást szervez.

A Samsung Electronic Magyar Zrt. elnöke hozzátette: nagyon büsze arra, hogy Borkai Zsolt MOB-elnök annak idején éppen hazájában, Dél-Koreában nyerte olimpiai aranyérmét. A győztes gyakorlat felvételét egyébként a helyszínen levetítették a jelenlévőknek.

– A mostani eseménynek az elődje, a Samsung Olimpiai Futófesztivál volt, amelyen tíz év alatt közel egymillió honfitársunk vet részt – fogalmazott Facskó István. – Ezzel a mostani, másodjára megrendezett fesztivállal hagyományt szeretnénk teremteni, első lépésként arra törekszünk, hogy felülmúljuk a tavalyi kétezer regisztrált versenyzőt, és mintegy ötezer résztvevőt.

Május elsején változatos sportolási lehetőségeket kínál mindenkinek a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál, melynek fővédnöke Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő, Schmitt Pál köztársasági elnök felesége lesz. Számos további olimpiai és világbajnok is rajthoz áll majd május elsején a túra, futás és kerékpár távokon: Kovács István (ökölvívás), Kozmann György (kenu), Storcz Botond (kajak), Horváth Gábor (kajak) és Marosi Ádám (öttusa) is ott lesznek a mezőnyben.

Futás, túra, kerékpár mindenkinek

A terepfutókat 3, 7, 14 vagy 21 kilométeres pálya várja vasárnap a Hármashatár-hegyi repülőtér környékén kijelölt 3 km-es és 7 km-es körpályákon. A túrázók 11 vagy 23 kilométeren járhatják be a Budai-hegységet, vagy kipróbálhatják a Nordic Walkingot. 9. Buda Mountain Bike Maratonra sport (42 km), hobby (21 km) és turista (10 km) kategóriákban lehet nevezni, a legkisebbeknek 1 kilométeres Diák Kupát szerveznek. Lesz még Gyerekfutam, Dombfutás, 3×1 kilométeres váltó, zenei program és sportbemutató is a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon.

Sportfesztivál számokban

Tavaly közel kétezren sportoltak a természetben, családok, baráti társaságok, felnőttek és gyerekek egyaránt. A fesztiválon ingyen vehet részt az SOS Gyermekfalvakból 150 gyermek. Idén a szervező BSI és a Sportaktív Klub 100 kg banánt, 10 kg citromot, 20 kg szőlőcukrot, 1000 liter isoitalt és 2000 liter vizet oszt majd szét a résztvevők közt a frissítőállomásokon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek