2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

Ha már a navigátor is mosolyog…

BORSOD RACE MEDIA KFT. – EGER Rallye 2022, 2022. április 30. – május 1.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M

 

Habár a keringő ezúttal elmaradt a nagy vetélytársakkal, tesztfutamként kitűnő lehetőséget biztosított Lángi Attila számára a múlt hétvégi Eger Rallye. A BMW Z4 pilótája rengeteg dologra rájött a technikával kapcsolatban, ami segítheti őket a következő éles bevetésen. A tapasztalatgyűjtés mellett jelentősen gyorsultak is, de talán az egyik legfőbb bizonyítéka a jó szereplésüknek az volt, hogy navigátora, Veres Gábor is mosolygott a futam végén.

Lángi Attila: Nem is a célba érés, inkább a rengeteg tapasztalat és tanulnivaló miatt örülök annak, hogy részt vettünk az Eger Rallyen. Nagyon sok mindenre rájöttünk az autó működésével kapcsolatban, például arra is, hogy mi okozhatja a fékproblémát. Kiderült, hogy fejben teljesen rossz taktikát, megoldási opciót követtem, és most versenykörülmények között tudtuk ezt orvosolni. Emellett kifejezetten sokat gyorsultunk is, szemben azzal, hogy mostanság inkább a „leépülés” volt ránk jellemző. Van még fejleszteni való a Z4-n, de úgy érzem, most tényleg jó irányba haladunk.

Nem csak az eredményünkön látszott ez, de azon is, hogy a navigátorom is sokkal mosolygósabb volt a hétvégén, mint szokott. Azt mondta, hogy most már voltak igazi „big momentjeink”. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy volt egy olyan rövid időszak, amikor abszolútban vezettük is a Just4Fun kategóriát – de ehhez kellett például az is, hogy Kovács Antiék defektet kaptak az új Hyundai-jal, valamint azok is mind kiestek, akikhez mi eredetileg mérni szerettük volna magunkat. Ez egyben kicsit frusztráló is volt, hiszen nem kaptunk valós képet a teljesítményünkről, mondhatni egy légüres térben mentünk, viszonyítási alap nélkül.

De a célunkat teljesítettük, a technika mellett gumikat is teszteltünk, így sokkal felkészültebben tudunk odaállni a május végi Dunakanyar Rallyera.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…

További cikkek