2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Folytatták a siker-szériát

Három versenyen is kiválóan szerepeltek a közelmúltban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub eddig is szépen „termelő” sportolói, akik közül Dévay Márk Európa-kupa bronzérmével emelkedett ki a többiek közül.
A klub két első éves junior korú versenyzője, Lehmann Csongor és Putnóczki Dorka szépen debütált Németországban, a Bundesliga Tübingen városában megrendezett fordulóján. Az olimpikonokkal bőven megtűzdelt, rendkívül erős felnőtt mezőnyben mindkét fiatal a pálya szélén hagyta megilletődöttségét. Dorka és Csongor is a legjobbak között teljesítette a 750 méteres úszást, majd a 20 km-es kerékpározás közben is tartották jó pozíciójukat. Az 5 km-es futáson egyaránt bátran versenyezve Csongor a nagyon előkelő 10., míg Dorka a szintén rendkívül figyelemre méltó 15. helyet szerezte meg, ami mindkettőjük számára biztató lehet a szeptember 15-én, Rotterdamban megrendezendő junior világbajnokságra. Dorka, Csongor, valamint a junior Európa-kupákra készülő Mátyus Lili és a felnőtt Ek- és Bundesliga fordulókon rajthoz álló Lehmann Bence augusztusban három hétig a franciák magaslati edzőtáborában, Font Romeu-ban gyakorolhat.
A belga Wuustwezel városa felnőtt, sprint távú (750 m, 20 km, 5 km)  Európa-kupa futamnak adott otthont. Dévay Márk belga és olasz vetélytársa mögött harmadikként érkezett célba, tovább gyarapítva ezzel éremgyűjteményét.
Hazánk utánpótlás korcsoportos országos bajnokságán, melyet a Velencei-tó környékén rendeztek meg, a serdülő lányoknál Bóna Kinga a dobogó második fokát érdemelte ki, míg Kovács Anna a hatodik pozícióban zárt. Az azonos korú fiúknál Vágási Zoltán 10. lett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek